• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Міська влада фінансово підтримає об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

eye

571

17.06.2021 09:23

RSS

img

Сьогодні на сесії міської ради депутати ухвалили програму фінансової підтримки ОСББ у місті Покровськ та на приєднаних територіях на 2021-2025 роки.

Головний спеціаліст відділу координації роботи комунальних підприємств житлово-комунального відділу міськради Артем Колосов розказав, що зазначена програма має на меті підвищення ефективності управління житловим фондом та стимулювання співвласників багатоквартирних будинків забезпечувати належну експлуатацію житлового фонду міста Покровська та приєднаних територіях.

Депутат Євген Костенніков зауважив, що у громаді є багатоквартирні будинки, в яких проживають тільки люди літнього віку, які фінансово не можуть утримувати будинок і не готові утримувати ОСББ.

Міський голова Руслан Требушкін зазначив, що об'єднання мешканців - одна з найпрогресивніших форм управління житлом.

«Гроші залишаються на рахунку будинку та мешканці самі можуть обирати пріоритети витрат, - сказав мер. - Крім того, такі об’єднання підтримуються на державному рівні».

Депутатка Алла Моденко наголосила на тому, що в місті з 422 будинків тільки 26 мешканці взяли на управління. Людей лякає така відповідальність та ризик залишитися без підтримки. Депутат Сергій Андрійченко надав пропозицію зробити широке роз’яснення про переваги ОСББ для мешканців громади.

«У місті Родинське вже близько 70% мешканців багатоквартирних будинків об’єдналися для управління житлом і це дуже позитивно вплинуло на стан житлового фонду», - сказав депутат.

Секретар міської ради Наталія Іваньо зауважила, що громада заручилася в цьому питанні допомогою міжнародної організації.

«Наша громада підписала Меморандум про співробітництво між Покровською міською радою та Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку», яка є виконавцем грантової діяльності «Добрі сусіди - одна країна». В рамках цієї програми ОСББ отримають юридичну та фінансову підтримку. Ми бачимо, що більшість мешканців вже схиляються до об’єднання, бо людям дуже важко самотужки вирішувати долю свого будинку», - сказала Наталія Іваньо.

Програма націлена на стимулювання створення нових ОСББ, адже вагомомою перевагою для об’єднання мешканців є співфінансування робіт з капітального чи поточного ремонту багатоквартирних житлових будинках.

Депутати одноголосно затвердили програму фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Покровськ та на приєднаних територіях на 2021-2025 роки.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Учні музичної школи імені Леонтовича - володарі гран-прі міжнародного конкурсу юних талантів

22-26 червня в м.Пінето (Італія) відбувся Міжнародний фестиваль юних талантів "The Future of Nation's", участь в якому взяли і вихованці покровської музичної школи імені Леонтовича.

eye

10

Громада 1

01 липня 2024 16:30

З робочим візитом до Покровської громади завітала віцепрем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Разом з віцепрем'єр-міністеркою України — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, керівниками Покровської районної та міської військових адміністрацій відвідали шелтер для евакуйованих осіб.

eye

15

Громада 1

01 липня 2024 13:55

Представники товариства Червоного Хреста України видали гуманітарні набори постраждалим від обстрілу

Днями Покровська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України спільно з інспекторами Координаційного комітету самоорганізації населення видали 64 гігієнічні набори для мешканців, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу Покровська

eye

12

Громада 1

01 липня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію