• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сьогодні Всесвітній день донора крові

eye

741

14.06.2021 15:14

RSS

img

14 червня весь світ висловлює подяку людям, які добровільно і безоплатно здають кров, необхідну для порятунку життів. Щороку 300 тисяч українців потребують переливання донорської крові та її компонентів.

В Покровську працює відділення переливання крові, фахівці якого допомагають лікарям закладів охорони здоров’я громади рятувати життя людей.

«На даний час завдяки донорам Покровськ забезпечений кров’ю та її компонентами в повному обсязі,- каже старша медична сестра відділення переливання крові Ольга Яновська. - Але щомісяця ми передаємо певний об'єм заготовленої крові в обласну лікарню, також співпрацюємо з міською лікарнею, військовим мобільним госпіталем, мирноградською лікарнею. Тож потреба у донації крові завжди актуальна».

Більше інших потребує переливання крові та її продуктів хірургічне відділення, менше - терапевтичне відділення та пологовий будинок. Іноді потреба у переливанні виникає у ковідному відділенні.

За словами Ольги Яновської в нашому місті близько 30 почесних донорів - ці люди здавали кров понад 40 разів.

Здати донорську кров можна у відділенні переливання крові Покровська, що розташоване на території клінічної лікарні інтенсивного лікування (вул. Руднєва, 73). Прийом донорів проводиться щопонеділка, щовівторка та щосереди з 8.00 до 12.00. При собі треба мати паспорт з пропискою.

Для попередньої консультації, зателефонуйте, будь ласка, за номером 099 66 72 42 або 5 12 299.

Наразі у світі не існує альтернатив донорській крові, а лише одна її доза може врятувати три життя.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

14

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

33

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

Оголошення про формування персоналного складу Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Покровська міська військова адміністрація Покровського району Донецької області проводить роботу щодо створення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

eye

44

Новини громад

25 квітня 2024 09:22

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію