• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. У Покровську готують до запуску кисневу станцію

eye

1255

07.06.2021 19:50

Новини громад

img

Потребу у великих обсягах кисню в Покровській КЛІЛ особливо відчули навесні під час стрімкого росту захворюваності на COVID-19. Тоді на допомогу Покровській громаді прийшов відповідальний бізнес. Завдяки спільному проекту міської ради та компанії «Метінвест» вдалося в найкоротші терміни встановити кисневу станцію і провести необхідні комунікації.

«Будівництво кисневої станції відбулося завдяки компанії «Метінвест» і Фонду Ріната Ахметова. Ми за це дуже вдячні, тому що зараз ця станція життєво необхідна для надання якісної медичної послуги по забезпеченню наших пацієнтів киснем», - говорить заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Після двох місяців роботи з монтажу станція готується до пуску. Сьогодні дві ємності (модульні газифікатори) загальним об'ємом понад чотири тонни заповнили рідким киснем.

«Ми підійшли до фінального етапу забезпечення лікарні киснем, у тому об’ємі, якого сьогодні потребують пацієнти, хворі на COVID-19. Однієї заправки гарантовано вистачить на чотири дні. Дозаправку можна зробити в будь-який час. При цьому ми також залишили балони в мінімальній кількості, щоб в момент заправки можна було перемкнутися на них. Це буде надійна і безпечна система для наших жителів», - повідомив заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін.

Костянтин Мілютін зазначив що, до установки, яка буде безперебійно подавати кисень, вже підключені три будівлі лікарняного містечка Покровської КЛІЛ: головний корпус, інфекційне відділення та жіноча консультація (колишній пологовий будинок, де заплановане відкриття третьої черги інфекційного відділення). На черзі - перинатальний центр.

Рідкий кисень до Покровської КЛІЛ доставила компанія «Азовтехгаз». Як зазначив її представник Олександр Багрій, кисень лікарням Донеччини надає Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. Процес його перекачування в ємності нескладний і не займає багато часу. Однієї машини вистачає, щоб повністю заповнити дві ємності.

За словами Костянтина Мілютіна, після першого завантаження ємностей необхідно почекати кілька днів, після чого кисень можна буде подати в систему для поставки пацієнтам лікарні.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Підрядники виконують свої зобов’язання: гарантійний ремонт доріг у Покровську

У місті розпочався гарантійний ремонт доріг, спрямований на виправлення недоліків, виявлених після попередніх робіт.

eye

17

Громада 1

17 квітня 2024 20:00

Стан справ в громаді керівники військової адміністрації розглянули під час апаратної наради

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулась нарада, в ході якої було розглянуто актуальні питання життя територіальної громади, що стосуються соціальної та житлово-комунальної сфер, медицини, освіти.

eye

87

Новини громад

17 квітня 2024 15:53

За допомогою «пилотягу» узбіччя доріг очищають від зимового бруду

Щоб підтримувати місто у чистоті та слідкувати за чистотою місцевих автошляхів на вулицях Покровська працює підмітально-прибиральна машина – дорожній пилотяг.

eye

28

Громада 1

17 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію