• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. У Покровську готують до запуску кисневу станцію

eye

1304

07.06.2021 19:50

Новини громад

img

Потребу у великих обсягах кисню в Покровській КЛІЛ особливо відчули навесні під час стрімкого росту захворюваності на COVID-19. Тоді на допомогу Покровській громаді прийшов відповідальний бізнес. Завдяки спільному проекту міської ради та компанії «Метінвест» вдалося в найкоротші терміни встановити кисневу станцію і провести необхідні комунікації.

«Будівництво кисневої станції відбулося завдяки компанії «Метінвест» і Фонду Ріната Ахметова. Ми за це дуже вдячні, тому що зараз ця станція життєво необхідна для надання якісної медичної послуги по забезпеченню наших пацієнтів киснем», - говорить заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Після двох місяців роботи з монтажу станція готується до пуску. Сьогодні дві ємності (модульні газифікатори) загальним об'ємом понад чотири тонни заповнили рідким киснем.

«Ми підійшли до фінального етапу забезпечення лікарні киснем, у тому об’ємі, якого сьогодні потребують пацієнти, хворі на COVID-19. Однієї заправки гарантовано вистачить на чотири дні. Дозаправку можна зробити в будь-який час. При цьому ми також залишили балони в мінімальній кількості, щоб в момент заправки можна було перемкнутися на них. Це буде надійна і безпечна система для наших жителів», - повідомив заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін.

Костянтин Мілютін зазначив що, до установки, яка буде безперебійно подавати кисень, вже підключені три будівлі лікарняного містечка Покровської КЛІЛ: головний корпус, інфекційне відділення та жіноча консультація (колишній пологовий будинок, де заплановане відкриття третьої черги інфекційного відділення). На черзі - перинатальний центр.

Рідкий кисень до Покровської КЛІЛ доставила компанія «Азовтехгаз». Як зазначив її представник Олександр Багрій, кисень лікарням Донеччини надає Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. Процес його перекачування в ємності нескладний і не займає багато часу. Однієї машини вистачає, щоб повністю заповнити дві ємності.

За словами Костянтина Мілютіна, після першого завантаження ємностей необхідно почекати кілька днів, після чого кисень можна буде подати в систему для поставки пацієнтам лікарні.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

48

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

87

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

27

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію