• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Нова спецтехніка і тендер на 15 вулиць: ремонт доріг у Покровську продовжать за сприятливої погоди

eye

1187

04.06.2021 15:12

Новини громад

img

Сьогодні стан доріг у Покровську – тема номер один. Із заступником Покровського міського голови Сергієм Федоровим, котрий опікується житлово-комунальною сферою, їдемо містом і говоримо про подальші плани щодо ремонту дорожнього покриття.

Перша точка – вулиця Володимирська. Тут ямковий ремонт виконано – дорога проїзна, видно «карти» свіжого асфальту, якими латали проїжджу частину. Ця вулиця одна з 12, яку встигли відремонтувати до того, як задощило. Навесні фахівці житлово-комунального відділу Покровської міської ради провели всі необхідні процедури закупівель та замовили у підрядної організації поточний (ямковий) ремонт доріг. Вже виконані роботи на вулицях Європейська, Маршала Москаленко, Таврійська, Димитровський міст та інших.

Наступна зупинка – вулиця Привольна. Тут планують виконати поточний ремонт. Вже проведено тендерні процедури та заключено договір з підрядною організацією, працівники якої приступлять до виконання робіт як тільки дозволять погодні умови. На цю вулицю передбачені кошти у сумі 3,2 млн. грн. Окрім Привольної найближчим часом на поточний (ямковий) ремонт чекають ще півтора десятка вулиць.

«3,5 млн гривень виділено на ямковий ремонт 15 вулиць, - говорить Сергій Федоров. – Підрядник готовий приступити до виконання робіт, однак хочу наголосити: поки не дозволить погода, не припиняться опади, - ремонт проводитися не буде».

Говоримо із заступником мера про терміни початку робіт. Мешканці нарікають, що комунальники зволікають, разом з тим люди вимагають прозорості влади.

«Перед тим як взятися до роботи, ми комісійно обстежуємо дороги, наносимо на карту усі аварійні ділянки, проводимо торги через систему «Прозоро». Після виконання усіх процедур підрядник починає ремонт. Так, це потребує більше часу, але разом з тим – це прозорість і відкритість роботи, кожен мешканець може дізнатися усію інформацію у відкритому доступі», - зазначає Сергій Федоров.

На базі КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» оглядаємо нову техніку – за кошти місцевого бюджету придбана установка ямкового ремонту (УЯР). У минулі роки місто залучало до роботи орендований УЯР, проте це - зайві витрати і не завжди зручний графік роботи. Тепер, коли на озброєнні покровських комунальників буде власна спецтехніка, роботи з підтримки дорожнього полотна будуть проводитися увесь сезон до пізньої осені. Нова техніка дозволить механізувати процес виконання ямкового ремонту та усувати тріщини в асфальтовому покритті, щоб не допустити подальшого руйнування.

«Для роботи цієї установки необхідна мінеральна емульсійна суміш, до складу якої входить щебінь різної фракції та бітумна емульсія катіонного типу. Продуктивність роботи УЯР – 160 квадратних метрів за зміну», - говорить керівник Багатогалузевого комунального підприємства Олександр Кислий.

Фахівці наголошують: виробник категорично не рекомендує використовувати УЯР у дощову погоду. Тому роботи розпочнуться щойно дозволить погода.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

14

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

26

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію