• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Як у Покровській КЛІЛ борються з COVID-19

eye

811

02.06.2021 14:44

Новини громад

img

9 місяців приймає пацієнтів на коронавірус інфекційне відділення Покровської КЛІЛ. Лікарі констатують: останнім часом спостерігається тенденція до зниження кількості хворих, що потребують госпіталізації. Разом з тим, пацієнти третьої хвилі COVID-19 прибувають до лікарні у дуже важкому стані.

Нажаль, вірус мутує. Наприклад, раніше ставити на ноги було хворих було значно легше, нині ж вони мають купу ускладнень.

Лікування коронавірусу у інфекційному відділенні Покровської КЛІЛ для пацієнтів безкоштовне – відбувається за рахунок місцевого бюджету та національної служби здоров’я. Однак препарати, які потрібні для подолання супутніх хвороб, пацієнти мають купувати за власний кошт.

За словами старшої медичної сестри Лідії Белафін відділення забезпечене на 100%. У достатній кількості препарати та все, що необхідно для лікування хворих на COVID-19. Є місячний запас ліків з розрахунку на 100 пацієнтів, необхідні препарати поповнюються вчасно.

Зараз на лікування у відділенні 70 осіб. Максимально їх було 103. Нова хвиля навчила медиків не зволікати та діяти швидко.

Завідувачка інфекційним відділенням Юлія Кашик розповідає, що алгоритм роботи чітко відпрацьований. Пацієнт потрапляє до відділення, лікар оцінює ситуацію і відразу ж підключає систему з препаратом, який потрібен для лікування.

На початку тижня на апараті штучної вентиляції легень знаходилось п’ять осіб – такої одночасної кількості важких хворих у відділенні ще не було. Початок четвертої хвилі медики прогнозують на серпень і закликають мешканців не нехтувати протиепідемічними заходами.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

29

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

42

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію