• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Топ-5 питань з електроенергії: коли звертатися до YASNO

eye

1043

20.05.2021 14:37

Загальні новини

img

Нагадаємо, функція із забезпечення населення електроенергією в Україні з 2019 року розділена між постачальниками та операторами системи розподілу (ОСР). Постачальником електроенергії для жителів Донеччини є YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»). Операторів системи розподілу в області декілька: «ДТЕК Донецькі електромережі», «ДТЕК Високовольтні мережі», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Регіональні електромережі», «Укрзалізниця», НЕК «Укренерго». Отже, з яких питань необхідно звертатися до постачальника YASNO, а з яких – до ОСР:

1.    Немає світла у квартирі

Якщо світло зникло через аварію у внутрішньобудинкових електромережах, то треба зв’язуватися з організацією, що обслуговує будинок (керуюча компанія, ОСББ, ЖБК).  Якщо аварія виникла в електричних мережах поза будинком, слід звертатися до оператора системи розподілу (ОСР).

2.    Коли і кому передавати показання лічильника

Жителі Донеччини мають передавати показання електролічильника до 3 числа включно кожного місяця постачальнику електроенергії або до ОСР.

Передати показання постачальнику YASNO можна в Особистому кабінеті, через форму швидкої передачі показань на сайті, у мобільному додатку YASNO, через Viber-бот YASNO-online або за телефонами контакт-центру. Отримані дані постачальник передає до ОСР.

3.    Є питання щодо суми до сплати у рахунку

Сума до сплати у рахунку за електроенергію нараховується наступним чином: на основі показань лічильника, які передав клієнт або зафіксував контролер, ОСР розраховує обсяги споживання (кількість використаних кВт·год) та передає ці дані постачальнику. YASNO на основі даних від ОСР відповідно до діючого тарифу нараховує суми до сплати.

За консультацією з питань нарахувань, оплати, заборгованості чи переплати за електроенергію слід звертатися до YASNO. Якщо потрібно скоригувати об’єми споживання електроенергії, треба зв’язатися з ОСР.

4.    Необхідно перевірити, чи правильно працює електролічильник

Вирішенням технічних питань (заміна, перевірка, опломбування, параметризація лічильника) займається оператор системи розподілу. 

5.    Як можна зменшити суми у платіжках

Зменшити суми у платіжках допоможе двозонний лічильник, з яким електроенергія, спожита з 23:00 до 7:00, коштує вдвічі дешевше. Замовити двозонний лічильник можна у складі енергоефективного набору від YASNO, який також включає послугу встановлення «під ключ».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

39

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

44

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

26

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію