• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська влада заручилася підтримкою Українського союзу промисловців та підприємців

eye

642

28.05.2021 18:26

RSS

img

Відбулася зустріч секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, заступника міського голови Олега Фролова з віцепрезидентом Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) Денисом Красніковим.

Мета зустрічі - обговорення можливостей залучення інвестицій в економіку нашого міста в рамках трансформації вугільних регіонів України. Це питання гостро стоїть перед Покровськом, адже економіка міста ґрунтується на вугледобувній промисловості.

Денис Красніков впевнений: для того, щоб з найменшими втратами пройти процес трансформації регіону, потрібно об’єднати зусилля. І головна задача - створення нових робочих місць.

Ефективним рішенням на думку Дениса Краснікова буде провести хакатон - захід, під час якого фахівці одного профілю вирішують конкретне завдання або розробляють ефективне рішення за обмежений час.

«Це буде змагання між командами на задану тему - створення робочих місць у регіоні. Впевнений, що ми отримуємо багато цікавих ідей», - сказав представник УСПП.

Як зазначив Олег Фролов, міська влада планує створити у Покровську індустріальний парк - територію, що буде виділена для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Денис Красніков розповів про досвід інших держав у питанні трансформації вугільних регіонів. Такі зміни за його словами, впливають на всі галузі: економічну, соціальну, культурну. Адже не можна викреслити вугледобувну галузь з життя регіону, вся історія якого ґрунтується на ній.

«Важливе питання - оподаткування регіону. Щоб зробити території, де закриваються містоутворюючі підприємства привабливими, для них потрібно створити особливі умови. Як, наприклад, створення вільних економічних зон. Вважаю необхідним внести такі зміни в законодавство», - зазначила Наталія Іваньо.

Денис Красніков погодився з зауваженням і навів приклад Туреччини, яка змогла підняти економіку завдяки вільним економічним зонам.

Наприкінці зустрічі керівники громади домовилися про співпрацю та підтримку з боку Українського союзу промисловців та підприємців.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Учні музичної школи імені Леонтовича - володарі гран-прі міжнародного конкурсу юних талантів

22-26 червня в м.Пінето (Італія) відбувся Міжнародний фестиваль юних талантів "The Future of Nation's", участь в якому взяли і вихованці покровської музичної школи імені Леонтовича.

eye

15

Громада 1

01 липня 2024 16:30

З робочим візитом до Покровської громади завітала віцепрем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Разом з віцепрем'єр-міністеркою України — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, керівниками Покровської районної та міської військових адміністрацій відвідали шелтер для евакуйованих осіб.

eye

24

Громада 1

01 липня 2024 13:55

Представники товариства Червоного Хреста України видали гуманітарні набори постраждалим від обстрілу

Днями Покровська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України спільно з інспекторами Координаційного комітету самоорганізації населення видали 64 гігієнічні набори для мешканців, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу Покровська

eye

20

Громада 1

01 липня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію