• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Шлях довжиною у 100 років: ДонНТУ відзначив ювілей

eye

883

28.05.2021 18:48

Громада 1

img

Щоб привітати колектив навчального закладу та його студентів, на центральній площі міста біля палацу культури шахтоуправління «Покровське» зібралися почесні гості. Серед них: народний депутат України Муса Магомедов, генеральний директор компанії «Донецьксталь» Костянтин Вялий, керівник Покровської державної районної адміністрації Андрій Бондаренко, голова Покровської районної ради Юрій Ключка, Покровський міський голова Руслан Требушкін, віцепрезидент «Української спілки промисловців та підприємців» Денис Красніков.

Відкрив урочистий захід ректор університету Ярослав Ляшок, який у своїй промові нагадав історію виникнення та становлення навчального закладу, який був заснований у далекому 1921 році як Донецький гірничий технікум. 

«100 років Донецького національного технічного університету – це збереження найкращих академічних традицій, формування передових наукових шкіл, запровадження передових конкурентоспроможних технологій, високий рівень підготовки спеціалістів», - зауважив Ярослав Ляшок.

Сьогодні в університеті працюють 22 кафедри, аспірантура та докторантура. Студенти навчального закладу є активними учасниками наукових проєктів. Лише за останні 5 років отримано 33 патенти на винаходи. Навчальний заклад має партнерські відносини з 64 закордонними університетами та 30 науковими інститутами.  

Про вагомий внесок у розвиток науки та підготовку спеціалістів зазначив народний депутат України, член наглядової ради університету Муса Магомедов, який привітав колектив університету зі святом та побажав подальшого розвитку.

«Ми спостерігаємо, як університет розвивається. Приємно, що він сьогодні базуєтесь саме у нашому місті. Покровська міська рада завжди готова підтримувати прагнення начального закладу у його подальшому розвитку і в підтвердження цих слів ми даруємо сертифікат на придбання нової техніки», - зазначив міський голова Руслан Требушкін.

Підприємство-партнер, з яким ДонНТУ пов’язують довгі роки співпраці та тісної дружби – компанія «Донецьксталь». Вітав колектив університету зі 100-річним ювілеєм генеральний директор підприємства Костянтин Вялий.

Кращі представники вишу були нагороджені почесними відзнаками та подяками. Святковий настрій дарували творчі колективи Покровської громади. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Комунальники проводять заміну зношених ділянок водопровідних мереж

КП «Покровськводоканал» продовжує виконувати заплановані поточні ремонти по заміні трубопроводів водопостачання у м. Покровськ з матеріалів, отриманих підприємством від міжнародної гуманітарної організації ВПІНО Філії «Актед».

eye

3

Громада 1

28 березня 2024 10:20

У Покровську відкрили сучасний бібліохаб для дітей

Заклади культури Покровської громади працюють над удосконаленням та оновленням просторів для своїх відвідувачів із залученням позабюджетних коштів.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 09:30

Безпека населення та благоустрій територій: керівники Покровської МВА обговорили питання життєдіяльності громади

Сьогодні, 27 березня, під керівництвом начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулася апаратна нарада, на якій обговорювалися нагальні питання, пов'язані з функціонуванням громади.

eye

72

Громада 1

27 березня 2024 17:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію