• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Значні збитки та мільйонна заборгованість населення: проведено аналіз фінансово-господарської діяльності КП «Покровськтепломережа»

eye

1004

28.05.2021 09:13

Новини громад

img

27 травня за участю керівництва міста, депутатів та громадськості пройшла презентація аналізу фінансово-господарської діяльності КП «Покровськтепломережа». Документ складений на основі показників функціонування підприємства за останні 3 роки.

За словами директора КП «Покровськтепломережа» Максима Батенко, сьогодні на підприємстві виникла складна ситуація: через несвоєчасну сплату населення та підприємств міста за споживання послуг з теплопостачання накопичився борг перед НАК «Нафтогаз України». Для того, щоб надавати якісні послуги споживачам, потрібні значні фінансові ресурси, а поки підприємство несе лише збитки.

Проведення фінансово-господарського аналізу дає розуміння того, в якому стані знаходилось підприємство останні роки, перебуває зараз та який вектор розвитку очікує «Покровськтепломережу» у майбутньому.

Тож аби депутати володіли ситуацією, в якій сьогодні знаходиться підприємство, результати проведеного аналізу було винесено на загальне обговорення.

«Під час проведення аналізу ми виділили для себе чотири основні показники: перший – собівартість послуги, яку надає підприємство, другий – на скільки вона економічно обґрунтована, третій - які фактори сьогодні впливають на вартість послуги та четвертий –динаміка та тенденції процесів, які призвели до таких результатів. Важливо розуміти, на скільки політика самого підприємства та міської влади впливають на цей результат», - зауважив керівник робочої групи з проведення аналізу Віталій Гоша.

Під час обговорення присутні мали можливість детально ознайомитись з кількістю виділених бюджетних коштів за останні 3 роки, активами та пасивами підприємства, прибутком від реалізації послуг, витратами, які щомісячно несуть комунальники та структурою затвердженого тарифу.

«В законі про житлово-комунальні послуги чітко вказано, що орган місцевого самоврядування приймає економічно-обґрунтований тариф. Якщо ми з вами приймаємо тариф нижче цього показника, то компенсація цієї різниці «ляже» на місцевий бюджет, - зазначив директор департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міської ради Олександр Добровольський.- Ви побачили, з чого складається тариф, які фактори призвели до збитковості, які є шляхи вирішення проблеми. І наступного разу, коли ми винесемо рішення на сесію щодо виділення «Покровськтепломережі» певних коштів, то ви вже будете розуміти, що ця цифра є обґрунтованою».

За словами Олександра Добровольського, тариф на теплопостачання у Покровську був встановлений ще у 2017 році і до сьогодні залишався незмінним. Проте, вартість газу за цей час зросла більше ніж на 100%.

У свою чергу секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зазначила, що дійсно підприємство знаходиться у складному становищі і не завжди місцеві мешканці отримують якісну послугу.

«Є будинки, в яких, не зважаючи на обсяги оплати споживачів, температура повітря значно нижча норми. Треба проводити модернізацію наших котелень, приймати рішення щодо оптимізації роботи підприємства. Сьогодні така ситуація – ми або втратимо наше підприємство і тоді воно стане повністю дотаційним або ж ми йому допоможемо подолати цю кризу»,-підвела підсумок зустрічі секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

13

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

37

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

28

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію