• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Триває реконструкція ЗОШ №6: що пригальмувало ремонтні роботи?

eye

916

27.05.2021 19:45

Новини громад

img

У кінці минулого року розпочалася реконструкція загальноосвітньої школи №6. Про те, як зараз протікають роботи та об які «підводні камені» спіткнулися підрядники, говорили заступники Покровського міського голови Маргарита Ідрісова та Костянтин Мілютін під час інспектування будівельного майданчика.

На сьогодні демонтажні роботи у ЗОШ №6 виконані. Змонтовано метолокаркас під встановлення гіпсокартону, але внутрішні роботи не розпочинали через вагомі причини.

Під час демонтажу даху виявилось, що цегла зі стін буквально випадає і класти на неї важку покрівлю з металочерепиці неможливо та вкрай небезпечно. Трохи більше місяця знадобилося на те, щоб виправити ситуацію.

За словами Костянтина Мілютіна увесь цей час тривала кропітка робота і в кабінетах, де були пропрацьовані проектні рішення, і безпосередньо на об’єкті, куди неодноразово приїздили проектувальники та технагляд. З рештою було прийнято рішення зміцнити стіни надійним залізобетонним армапоясом та продовжувати роботи: монтувати дах та переходити до внутрішнього ремонту.

Слід зазначити, що під час реконструкції ЗОШ №6 у підрядника виникали й інші труднощі. Наприклад, на стінах будівлі були великі тріщини. Як пояснює Костянтин Мілютін, цьому є дві причини. По-перше, старі дерева, які були посаджені занадто близько, з роками корінням почали руйнувати будівлю. По-друге, проблема з водовідведенням, точніше з його відсутністю. Через затікання вологи відмостка руйнується і з’являються тріщини. За словами фахівця, така ситуація спостерігається не лише на даному об’єкті, це - глобальна проблема. Її вирішення: посилення стін, усунення тріщини і можна рухатися далі.

Тепер, при майже повністю виконаних демонтажних роботах, можна говорити про те, що подібних несподіванок вже не буде. Після ремонту покрівлі почнуться внутрішні роботи, ремонти класів. І невдовзі це буде сучасний навчальний заклад.

«Для нас важливо надати інфраструктурні сервіси, які будуть якісними та комфортними для наших учнів. Я дуже сподіваюся, що першого вересня у цій школі залунає довгоочікуваний перший дзвінок», - говорить Маргарита Ідрісова.

Начальниця відділу освіти Наталія Гнатенко зазначила, що школа буде обладнана за всіма вимогами часу: тут будуть сучасні лінгафонні кабінети, лабораторії, навіть, хореографічна зала. Буде збільшена і потужність закладу.

Нагадаємо, що реконструкція ЗОШ №6 проводиться у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», яку фінансує Європейський інвестиційний банк. Завершити її планують у поточному році.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

36

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

106

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

30

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію