• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати готуються до чергової сесії Покровської міської ради

eye

1233

18.05.2021 09:28

Новини громад

img

Перед черговою сесією Покровської міської ради депутати разом з секретарем міськради Наталією Іваньо працювали у постійних комісіях. Це доволі ґрунтовна робота, адже щоб сесія проходила оперативно та конструктивно, кожне питання, що включене до порядку денного, ретельно вивчали заздалегідь.

11 травня під головування депутата міськради Тетяни Альохіної відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин. Депутати розглянули питання, що стосувалися затвердження містобудівної документації та понад 20 земельних питань.

Цього ж дня працювала і постійна комісія з гуманітарних питань (соціальний захист, культура, духовність), яку очолює Вікторія Требушкіна. Серед основних питань, що вивчали депутати – затвердження стратегії розвитку системи соціального захисту населення на 2021-2026 роки.

12 травня відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, молодіжної політики та спорту, яку очолює Іван Циганок. Депутати розглянули питання щодо створення 11 медичних пунктів тимчасового базування на базі існуючих фельдшерсько-акушерських пунктів на приєднаних територіях. Медики запевняли, що змінюється лише назва закладів - всі функції вони будуть продовжувати виконувати. Це – вимушений тимчасовий захід на період поки ФАПи приведуть у відповідність до вимог національної служби здоров’я. Адже сьогодні ситуація з сільською медициною складна: у більшості ФАПів відсутнє водопостачання, туалети знаходяться на вулиці, немає пандусів для маломобільних груп населення, не вистачає сімейних лікарів та медсестр. Секретар міської ради та депутати затребували від керівництва першої ланки медицини конкретний план розвитку медзакладів на приєднаних територіях.

  

Цього ж дня питання найближчої сесії вивчали і члени постійної комісії з питань розвитку малого та середнього бізнесу, транспорту та дотримання законодавства про працю під головуванням Сергія Андрійченка. Депутатам запропонували проект рішення про затвердження статуту комунального підприємства «Покровськавто», який передбачає розширення спектру економічної діяльності, а саме: нанесення дорожньої розмітки, ремонт та встановлення дорожніх знаків, установлення та заміна зіпсованих «лежачих поліцейських» як у місті, так і на приєднаних територіях.  

13 травня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста. Серед питань, що розглянули члени комісії - передача повноважень щодо визначення замовника виконання робіт. Мова йшла про необхідність делегувати житлово-комунальному відділу повноваження замовника виконання робіт з коригування проектно-кошторисної документації, технічного обстеження, інженерно-геологічних вишукувань, замовлення і отримання експертизи, а також виконання робіт за проектом «Реконструкція меморіалу - Братська могила загиблих воїнів визвольних змагань», яку мешканці називають пам’ятник «дівчинка». Раніше замовником робіт було не профільне комунальне підприємство. За проектом минулих років вартість матеріалів та робіт з реконструкції складала понад 8 млн. грн. Новий замовник переконаний, що вартість загальних робіт проекту можна зменшити і вкластися в менше ніж 3 млн. грн. Це ніяким чином не вплине на якість реконструкції.

13 травня під головуванням Олени Харчевної відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів, інвестиційної політики. Депутати вивчали проект рішення про внесення змін та доповнень до бюджету. Йшлося про те, що до міста надійшла державна субвенція для придбання житла для багатодітних родин. Що ж до перерозподілу коштів місцевого бюджету, то планується виділити 4,5 млн. грн. для відкриття на базі колишньої жіночої консультації третьої черги ковідного відділення, 7,5 млн. грн. - для завершення реконструкції КЛІЛ. Розглядалось також додаткове питання про преміювання вчителів за досягнення учнів на всеукраїнських конкурсах та олімпіадах.

14 травня під головуванням Дмитра Трішкіна працювала постійна комісія з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності, забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів. Депутати вивчили 16 проектів рішень: щодо затвердження положення про відділ ведення державного реєстру виборців (у зв’язку з розширенням території обслуговування), положення про громадську раду, ухвалення статутів дитячо-юнацької спортивної школи, СК «Металург», центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та інші. На засідання цієї комісії також розглядалося питання про створення пунктів тимчасового базування на базі ФАПів, депутатів занепокоїло чи не погіршить ця вимушена міра якість обслуговування мешканців сільських територій, яка і без того викликає чимало запитань. Також депутати розглянули проект рішення про створення трьох дитячих садків, на базі тих, котрі раніше були відомчими. Реалізація даного рішення дасть можливість збільшити мережу дошкільних закладів міста, в результаті чого з’являться додаткові місця для дошкільнят та будуть збережені робочі місця.

17 травня всі питання порядку денного дев’ятої сесії Покровської міської ради остаточно доопрацювали під час депутатського дня, що проходив у онлайн режимі.  

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

11

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

17

Громада 1

29 березня 2024 13:41

Покровська молодіжна рада продовжує волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу ЗСУ

Хлопці та дівчата нещодавно вже провели два етапи розіграшу «Щасливий квиток» та зібрали 50 тис. грн, на які придбали квадрокоптер для бійців 109-ї окремої бригади Сил територіальної оборони України.

eye

12

Громада 1

29 березня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію