• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

eye

495

25.05.2021 15:50

RSS

img

СЕО проєкту Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Покровську та приєднаних територій на 2021-2025 роки

1) Замовник: Житлово-комунальний відділ Покровської міської ради.

2) Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування

Вид документу державного планування – Програма поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Покровську та приєднаних територій на 2021-2025 роки

Основні напрями Програми:

1) Розвиток інфраструктури піклування про безпритульних тварин та індустрії утримання тварин.

2) Забезпечення регулювання чисельності безпритульних тварин та безпеки людей.

3) Формування відповідальності за утримання домашніх тварин.

4) Виховання гуманного ставлення до тварин.

Зв'язок з іншими документами державного планування: Програма розроблена на виконання Стратегія економічного розвитку міста Покровська Донецької області до 2030 р.

3) Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Напрями діяльності Програми реалізуються через здійснення конкретних заходів. Серед цих заходів є будівництво притулку для безхатніх тварин, яке, відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», підлягатимуть оцінці впливу на довкілля до прийняття рішення про провадження планованої діяльності. Для таких проєктів має бути здійснена процедура оцінки впливу на довкілля.

4) Ймовірні наслідки:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення:

В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації Програми. Зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких складових довкілля:

атмосферне повітря;

водні ресурси;

відходи;

земельні ресурси;

біорізноманіття;

рекреаційні зони;

а також наслідки для здоров’я населення.

б) для територій з природоохоронним статусом:

У Покровську об’єкти природо-заповідного фонду відсутні, тому наслідки при виконанні Програми для територій з природоохоронним статусом відсутні.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення:

Транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, від виконання Програми відсутні.

5) Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено:

Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Покровську та приєднаних територій на 2021-2025 роки орієнтована на комплексне вирішення проблемних питань у сфері у сфері утримання домашніх та безпритульних тварин із застосуванням системних рішень на довгострокову перспективу. Перевагами цього шляху розвитку є забезпечення збереження урбаністичного біорізноманіття міста та громадської безпеки, зростання кількості робочих місць, формування позитивного  іміджу міста, висока економічна, соціальна й екологічна ефективність. Програма має сприяти забезпеченню сталого розвитку у місті Покровську, а тому не потребує інших альтернатив.

6) Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки:

Для проведення стратегічної екологічної оцінки буде використана наступна інформація: доповіді про стан довкілля; статистична інформація; інформація, яка включена в інші акти законодавства, які мають відношення до проекту Програми; дані моніторингу стану довкілля; експертні оцінки; інша доступна інформація.

Під час проведення стратегічної екологічної оцінки будуть застосовані такі аналітичні методи: аналіз тенденцій, оцінка ймовірних наслідків відповідно до контрольного переліку, експертний аналіз. Також будуть використані такі методи участі громадськості, як інформування, консультування, коментування та обговорення.

7) Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування

Під час здійснення стратегічної екологічної оцінки передбачається розглянути заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків для довкілля, визначені законодавством. Так, Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища» визначає загальні вимоги в галузі охорони навколишнього середовища. Законом встановлено, що використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог: а) раціонального і економного використання природних ресурсів на основі широкого застосування новітніх технологій; б) здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища; в) здійснення заходів щодо відтворення відновлюваних природних ресурсів; г) застосування біологічних, хімічних та інших методів поліпшення якості природних ресурсів, які забезпечують охорону навколишнього природного середовища і безпеку здоров’я населення; д) збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також інших територій, що підлягають особливій охороні; е) здійснення господарської та іншої діяльності без порушення екологічних прав інших осіб; є) здійснення заходів щодо збереження і невиснажливого використання біологічного різноманіття під час провадження діяльності, пов’язаної з поводженням з генетично модифікованими організмами. Заходи, спрямовані на запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків для здоров'я населення, визначатимуться відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (розділ ІІІ).

8) Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку:

Стратегічна екологічна оцінка має бути виконана в обсягах, визначених статтею 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

9) Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання.

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Покровську та приєднаних територій на 2021-2025 роки надсилаються Житлово-комунальному відділу Покровської міської ради на адресу: пл. Шибанкова, 11 м. Покровськ, 85304 або в електронному вигляді на e-mail: pokrovsk.jko@gmail.com.

Відповідальні особи: Візенков Дмитро Валерійович – начальник житлово-комунального відділу Покровської міської ради, тел. +380623924039; +380623929240.

Строк подання зауважень і пропозицій становить 15 днів з дня з дня її оприлюднення, тобто до 04.06.2021 року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

43

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

81

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

25

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію