• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Понад 88 % технологічних порушень в опалювальному періоді склали пошкодження магістральних та розподільчих теплових мереж

eye

593

07.05.2021 14:49

RSS

img

Про це повідомив 27 квітня 2021 року директор Департаменту державного нагляду у сфері теплопостачання Держенергонагляду Віталій Михайлович під час наради у Міністерстві розвитку громад та територій України.

У ході наради було підбито підсумки проходження опалювального сезону 2020-2021 років, підготовки й виконання планів заходів до опалювального сезону 2021-2022 років, а також відбулось обговорення проблемних питань та шляхи їх вирішення.

Віталій Михайлович повідомив, що перед початком опалювального періоду 2020-2021 років (далі – ОП) представниками Держенергонагляду оглянуто більше 4,8 тис. джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами та 21,4 тис. систем теплоспоживання споживачів теплової енергії, у тому числі соціально важливих споживачів (закладів охорони здоров’я, освіти й дошкільної освіти) та було виявлено 2 807 порушень вимог чинних норм і правил у сфері теплопостачання.

Протягом опалювального періоду 2020-2021 років Держенергонагляд здійснював постійний моніторинг стану проходження ОП, виявленням та усуненням теплопостачальними організаціями технологічних порушень, відновленням і дотриманням режиму теплопостачання споживачів теплової енергії. Представники відомства брали участь у роботі комісій суб’єктів господарювання з розслідування причин і наслідків аварій та відмов на об’єктах у сфері теплопостачання, а також в межах компетенції розглядали звернення суб’єктів відносин у сфері теплопостачання. Так, представниками Держенергонагляду було зафіксовано 4 656 випадків технологічних порушень на енергетичному обладнанні та теплових мережах теплопостачальних організацій.

«Найбільше випадків технологічних порушень, що призвели до припинення теплопостачання населення і соціально важливих споживачів, зафіксовано у Києві, Вінниці та Львові. Основні проблемні питання у сфері централізованого теплопостачання – високий рівень зношеності енергетичного обладнання, низькі темпи модернізації теплогенеруючих установок, неукомплектованість персоналу та недотримання термінів проведення перевірки знань», – зазначив директор Департаменту.

Крім того, Віталій Михайлович від імені Держенергонагляду надав рекомендації суб’єктам відносин у сфері теплопостачання щодо переліку заходів, які необхідно виконати до початку наступного опалювального періоду, серед яких:

  • своєчасно провести ремонтні та профілактичні роботи на теплових установках і мережах у необхідних обсягах;

  • провести налагоджувальні роботи з усунення порушень, виявлених у теплових та гідравлічних режимах роботи систем теплопостачання;

  • виконати гідравлічні випробування теплових мереж і місцевих систем опалення на щільність та міцність, провести їх промивку;

  • перевірити технічний стан теплових пунктів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики;

  • укомплектувати відповідні підрозділи теплового господарства обслуговувальним персоналом, провести його навчання та перевірку знань, протиаварійні тренування персоналу щодо ліквідації технологічних порушень у системах теплопостачання та інші.

«Тільки своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота суб’єктів господарювання може гарантувати стале функціонування та надійне теплопостачання в опалювальний період 2021-2022 роки», – наголосив директор Департаменту.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

46

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

21

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію