• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила низку рішень щодо цивільного захисту населення

eye

776

28.04.2021 15:35

RSS

img

28 квітня під головуванням Миколи Шабельника, за участю Сергія Федорова відбулось засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні, участь у якому взяли керівники структурних підрозділів міської ради, старости приєднаних територій, представники силових структур, йшлося про безпеку громадян під час надзвичайних ситуацій.

Обговорили стан захисних споруд, котрі розташовані у громаді та їх готовність до використання за призначенням.

«На території Покровської громади знаходиться 101 найпростіша (підвальні приміщення житлових будинків та соціальних об’єктів) та 20 захисних споруд. З них 4 знаходяться у державній, 7 – у комунальній та 9 – у приватній власності. Вказана кількість об’єктів призначена для захисту 12 тисяч осіб, що складає лише 15% від загальної кількості населення», - зазначив заступник Покровського міського голови Микола Шабельник.

Частину споруд напередодні було комісійно обстежено та виявлено, що 6 з 7 об’єктів не придатні до експлуатації. Майже скрізь відсутні електропостачання, водовідведення, освітлення, меблі, не облаштовані місця захисту.

За висновками обстеження, житлово-комунальному відділу, старостам та балансоутримувачам будівель доручено вжити заходів щодо розчищення протирадіаційних сховищ та захисних споруд, підготувати їх для перебування людей у разі небезпеки.

Також учасники засідання розглянули питання щодо внесення змін у міську програму «Безпечне місто». У її рамках планується передбачити додаткові кошти на проведення ремонтних робіт у захисних спорудах.

Запропонував Микола Шабельник провести з трудовими колективами та населенням Покровської громади навчання з цивільної оборони іпротипожежної безпеки.

«Ми повинні бути готовими до будь-якої ситуації, - зауважив заступник Покровського міського голови. – Безпека наших мешканців сьогодні одне з головних завдань для представників влади. Треба об’єднати зусилля щодо пошуку нових приміщень для створення захисних споруд з метою охоплення 100% населення Покровської громади».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

16

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

28

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію