• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровському НВК 1 пройшла презентація Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні»

eye

1413

27.04.2021 10:33

RSS

img

26 квітня в Навчально-виховному комплексі №1 міста Покровськ відбувся захід соціально-екологічного спрямування, на якому педагоги ознайомилися з тенденціями сталого розвитку.

На зустрічі Марина Дяченко, координатор Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні», провела презентацію останніх міжнародних та національних тенденцій, концепцій та планів, кращих практик розвитку системи екологічної освіти.

Експертка зазначила, що сталий розвиток – це процес розбудови держави на основі узгодження і гармонізації соціальної, економічної та екологічної складових. У процесі децентралізації дуже важливо правильно обрати курс та розвивати громаду з урахуванням потреб теперішнього та майбутніх поколінь.

Директорка НВК Тетяна Костриця розповіла про активну участь закладу в екологічних акціях. «Постійно діє Екопатруль «Як правильно сортувати сміття», акція «Батарейки, здавайтесь», в цьому році проходила акція, націлена на збереження первоцвітів, - зазначила вона. - Наш навчальний комплекс відкритий до співпраці й ми будемо раді впроваджувати нові екологічні інструменти.»

«Покровськ - перше місто на Донеччині, в яке ми приїхали з пропозицією співпраці. Мета нашої мережі - об’єднати всі зацікавлені сторони - громадські організації, заклади освіти, школи, органи державної влади та інших партнерів - у єдину Мережу «Екологічна освіта для сталого розвитку в Україні». Ми плануємо закріпити наші надбання та досвід  та створити  Центр розвитку громади,» - сказала Марина Дяченко.

Після презентації випускниця НВК 1 Каріна Мішура, голова Громадської організації «Розвиток та партнерство», продемонструвала практичні інструменти, зокрема екологічні та інтерактивні ігри для молоді, які отримали високу оцінку експертів міжнародної ініціативи Європейської економічної комісії ООН «Освіта в інтересах сталого розвитку».

Присутні вчителі з цікавістю ознайомилися з представленими матеріалами. Комплекти ігор було передано для використання в навчальному процесі.

Заступниця начальниці відділу освіти Покровської міської ради Любов Воротинцева подякувала ініціаторам акції та зазначила, що у екологічних заходах охоче візьмуть участь всі навчальні заклади Покровської громади.

Також на зустрічі в рамках соціально-екологічної акції «Сільські жінки для дітей Покровська» дітям пільгових категорій НВК №1 було передано від жінок Житомирщини набори для укріплення імунітету та здоров'я. У складних умовах світової пандемії коронавірусу такі вітамінні подарунки є дуже актуальними.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію