• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровському НВК 1 пройшла презентація Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні»

eye

1369

27.04.2021 10:33

RSS

img

26 квітня в Навчально-виховному комплексі №1 міста Покровськ відбувся захід соціально-екологічного спрямування, на якому педагоги ознайомилися з тенденціями сталого розвитку.

На зустрічі Марина Дяченко, координатор Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні», провела презентацію останніх міжнародних та національних тенденцій, концепцій та планів, кращих практик розвитку системи екологічної освіти.

Експертка зазначила, що сталий розвиток – це процес розбудови держави на основі узгодження і гармонізації соціальної, економічної та екологічної складових. У процесі децентралізації дуже важливо правильно обрати курс та розвивати громаду з урахуванням потреб теперішнього та майбутніх поколінь.

Директорка НВК Тетяна Костриця розповіла про активну участь закладу в екологічних акціях. «Постійно діє Екопатруль «Як правильно сортувати сміття», акція «Батарейки, здавайтесь», в цьому році проходила акція, націлена на збереження первоцвітів, - зазначила вона. - Наш навчальний комплекс відкритий до співпраці й ми будемо раді впроваджувати нові екологічні інструменти.»

«Покровськ - перше місто на Донеччині, в яке ми приїхали з пропозицією співпраці. Мета нашої мережі - об’єднати всі зацікавлені сторони - громадські організації, заклади освіти, школи, органи державної влади та інших партнерів - у єдину Мережу «Екологічна освіта для сталого розвитку в Україні». Ми плануємо закріпити наші надбання та досвід  та створити  Центр розвитку громади,» - сказала Марина Дяченко.

Після презентації випускниця НВК 1 Каріна Мішура, голова Громадської організації «Розвиток та партнерство», продемонструвала практичні інструменти, зокрема екологічні та інтерактивні ігри для молоді, які отримали високу оцінку експертів міжнародної ініціативи Європейської економічної комісії ООН «Освіта в інтересах сталого розвитку».

Присутні вчителі з цікавістю ознайомилися з представленими матеріалами. Комплекти ігор було передано для використання в навчальному процесі.

Заступниця начальниці відділу освіти Покровської міської ради Любов Воротинцева подякувала ініціаторам акції та зазначила, що у екологічних заходах охоче візьмуть участь всі навчальні заклади Покровської громади.

Також на зустрічі в рамках соціально-екологічної акції «Сільські жінки для дітей Покровська» дітям пільгових категорій НВК №1 було передано від жінок Житомирщини набори для укріплення імунітету та здоров'я. У складних умовах світової пандемії коронавірусу такі вітамінні подарунки є дуже актуальними.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

6

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

54

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію