• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

eye

722

26.04.2021 15:47

Новини громад

img

У Покровську, аби вшанувати пам’ять загиблих та віддати шану ліквідаторам, біля пам’ятного знаку, присвяченого річниці Чорнобильської катастрофи, зібралися керівники громади, представники громадських організацій, ліквідатори та вдови загиблих.

На початку заходу настоятель Свято-Володимирського храму протоієрей Олег Циплаков відслужив молебен за загиблими у техногенній катастрофі.

Зі словами вдячності за проявлений героїзм під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції до присутніх звернулась секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

«Пройшло вже 35 років з моменту аварії, але ми досі переживаємо почуття суму та болю. Розуміємо, як трагедія позначилась на здоров’ї ліквідаторів. Але, не зважаючи на це, вони подають молодому поколінню приклад мужності та відваги. Роблять усе, щоб пам’ять про цю страшну катастрофу не загинула. Ми щиро зичимо усім учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та їх рідним міцного здоров’я і благополуччя», - зазначила Наталія Іваньо.

Далі слово мали керуюча справами виконкому Алевтина Жук та заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін.

«Серед тих, хто був залучений до усунення наслідків катастрофи і працював у Чорнобильській зоні у найважливіший період були і мешканці Покровської громади. Їхня самовідданість та жертовність не допустили поширення наслідків катастрофи. Ми пам’ятаємо подвиг тих, кого вже немає та щиро дякуємо тим, хто сьогодні з нами», - сказав Костянтин Мілютін.

За особисту мужність, самовідданість, активну громадську діяльність активісти-чорнобильці були нагороджені почесними відзнаками: орденом «Тим, хто рятував світ», медалями та почесними грамотами Покровської міської ради.

Голова Покровської міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віктор Антонов закликав «чорнобильців» частіше збиратися разом, а також зазначив, що міська влада підтримує ліквідаторів та подякував за реконструкцію пам’ятного знаку.

Після урочистостей учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку, вшанувавши подвиг ліквідаторів.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію