• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У школах допомагають учням, які мають труднощі з дистанційним навчанням

eye

1158

21.04.2021 18:40

Новини громад

img

У відділі освіти Покровської міськради зазначають: учні, які не мають ґаджетів або доступу до інтернету не залишаються поза увагою вчителів.

У кожній школі Покровська дистанційне навчання здійснюється за допомогою сучасних технологій інтернет-зв’язку та обміну інформацією. Вчителі обрали платформи, за допомогою яких проводять інтернет-уроки, викладають завдання та контролюють процес їх виконання.

«Ми розуміємо, що не у всіх дітей вдома є можливість вільного доступу до комп’ютерної техніки, у когось немає ґаджетів чи відсутній інтернет-зв’язок. У таких умовах неможливо працювати на онлайн-платформах, виконувати завдання, - розповідає в.о. начальника відділу освіти Покровської міської ради Наталія Гнатенко. - Якщо у дитини немає можливості навчатися дистанційно, вона може прийти до школи, працювати з вчителем індивідуально, або відповідно до графіка займатися онлайн у комп’ютерному класі. У технічному супроводі їм допомагають вчителі інформатики. Заняття проходять щодня з дотриманням всіх санітарних норма та протиепідеміологічних вимог».

Моніторинг результативності дистанційної співпраці вчителів і учнів провела адміністрація ЗОШ № 12 м. Покровська. Підсумовуючи результати двох тижнів дистанційного навчання, виявили, що 15 школярів потребують допомоги в організації навчання, оскільки не мають технічної можливості долучитися до уроків в режимі онлайн.

«Ми прийняли рішення скласти індивідуальний графік, за яким учні можуть приходити до комп’ютерних класів і з допомогою шкільної техніки виконувати завдання, - розповідає директорка Покровської ЗОШ № 12 Наталія Чельтер. - Заняття будуть проходити щодня з 8.00 до 12.00 із врахуванням розкладу онлайн-уроків. Таким чином школярі не залишаються поза навчальним процесом, мають змогу користуватися комп’ютерами, переглядати відеоуроки».

З усіх технічних питань школярі можуть звернутися за допомогою до вчителя інформатики. Під час занять у класах також присутні вихователі групи подовженого дня.

В.о. начальника відділу освіти міськради Наталія Гнатенко зазначила, що у сільських школах налагодити онлайн-навчання було складніше, адже є проблеми з якістю зв’язку. Наповненість класів у селах набагато менша, тож педагоги мають змогу працювати з більшістю учнів індивідуально.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію