• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Об’єднали зусилля для боротьби з коронавірусом

eye

1121

20.04.2021 19:24

Новини громад

img

З перших днів пандемії компанія «Метінвест» як соціально відповідальний бізнес включилася в роботу регіональних антикризових штабів по боротьбі з СOVID-19. Експрес-тести, апарати ШВЛ, спеціальний одяг і засоби захисту для медперсоналу - на все це було виділено близько 5 мільйонів доларів. Новим проєктом, що реалізується за підтримки компанії, стало будівництво станції рідкого кисню на території Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування.

«З 2020 року масштаби захворюваності зростають, а кисень став одним із основних чинників, які рятують людські життя, - зазначає директор департаменту з регіонального розвитку ТОВ «Метінвест холдинг» Олександр Вишняков. - Саме тому «Метінвест» підтримав рішення Покровської міської ради про створення на базі клінічної лікарні інтенсивного лікування сучасної кисневої інфраструктури».

Загальна вартість будівництва станції - 8 мільйонів гривень. 4 мільйони та своїх кваліфікованих фахівців надала компанія «Метінвест». Друга половина суми надійде з місцевого бюджету Покровська.

«Завдяки цим інвестиціям пацієнти отримають кисень, який допомагатиме їм одужувати, медичний персонал і лікарня - автоматизовану систему з диспетчеризацією на всіх ділянках, а бюджет Покровська - значну економію. У цілому це дозволить всій Покровської громаді відчувати себе на 36,6 - ми в цьому абсолютно впевнені», - говорить Олександр Вишняков.

Керівник Покровської КЛІЛ Юрій Бородін підкреслює, що необхідність в модернізації системи забезпечення киснем назріла давно. Зараз в лікарні користуються киснем в балонах. Однак існує ризик затримки поставок, оскільки повсюдно у країні збільшується кількість пацієнтів з СOVID-19.

«Ми пішли шляхом установки кріогенної станції, - розповідає Юрій Бородін. - Це бак, заповнений рідким киснем, і кріоген, який при змішуванні видає чистий медичний газоподібний кисень. Вже монтується розводка по території і у приміщеннях. Коли киснева станція буде готова, вона приєднається до цієї системи і буде давати кисень».

Станція дозволить одночасно забезпечити киснем 100 пацієнтів. Більшість таких ліжко-місць будуть у відділенні для хворих СOVID-19 - як в основному, так і в новому, що зараз облаштовують у колишньому пологовому будинку. Кисневі розетки також встановлять у центральному корпусі лікарні та перинатальному центрі. Кожне місце обладнають флоуметрами для дозування - створення необхідної концентрації кисню.

Киснева станції матиме два кріогенних газифікатора об'ємом 2 тонни, спеціальні шафи для зниження тиску і кисневу магістраль.

«Вантажна машина буде привозити рідкий кисень і за допомогою насоса перекачувати в ємності, - пояснює заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін. - При максимальному завантаженні пацієнтами з СOVID-19 запасів кисню вистачить майже на п'ять діб. Ми вдячні компанії «Метінвест» за колосальну підтримку і допомогу жителям регіону. Така соціальна відповідальність бізнесу є показовою. Адже тільки об'єднавши всі зусилля, ми можемо допомогти країні впоратися із пандемією і зберегти здоров'я населення».

Устаткування для кисневої станції вже замовлено. Завершити роботи і ввести її в експлуатацію планується на початку травня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

29

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

71

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

19

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію