• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Об’єднали зусилля для боротьби з коронавірусом

eye

1075

20.04.2021 19:24

Новини громад

img

З перших днів пандемії компанія «Метінвест» як соціально відповідальний бізнес включилася в роботу регіональних антикризових штабів по боротьбі з СOVID-19. Експрес-тести, апарати ШВЛ, спеціальний одяг і засоби захисту для медперсоналу - на все це було виділено близько 5 мільйонів доларів. Новим проєктом, що реалізується за підтримки компанії, стало будівництво станції рідкого кисню на території Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування.

«З 2020 року масштаби захворюваності зростають, а кисень став одним із основних чинників, які рятують людські життя, - зазначає директор департаменту з регіонального розвитку ТОВ «Метінвест холдинг» Олександр Вишняков. - Саме тому «Метінвест» підтримав рішення Покровської міської ради про створення на базі клінічної лікарні інтенсивного лікування сучасної кисневої інфраструктури».

Загальна вартість будівництва станції - 8 мільйонів гривень. 4 мільйони та своїх кваліфікованих фахівців надала компанія «Метінвест». Друга половина суми надійде з місцевого бюджету Покровська.

«Завдяки цим інвестиціям пацієнти отримають кисень, який допомагатиме їм одужувати, медичний персонал і лікарня - автоматизовану систему з диспетчеризацією на всіх ділянках, а бюджет Покровська - значну економію. У цілому це дозволить всій Покровської громаді відчувати себе на 36,6 - ми в цьому абсолютно впевнені», - говорить Олександр Вишняков.

Керівник Покровської КЛІЛ Юрій Бородін підкреслює, що необхідність в модернізації системи забезпечення киснем назріла давно. Зараз в лікарні користуються киснем в балонах. Однак існує ризик затримки поставок, оскільки повсюдно у країні збільшується кількість пацієнтів з СOVID-19.

«Ми пішли шляхом установки кріогенної станції, - розповідає Юрій Бородін. - Це бак, заповнений рідким киснем, і кріоген, який при змішуванні видає чистий медичний газоподібний кисень. Вже монтується розводка по території і у приміщеннях. Коли киснева станція буде готова, вона приєднається до цієї системи і буде давати кисень».

Станція дозволить одночасно забезпечити киснем 100 пацієнтів. Більшість таких ліжко-місць будуть у відділенні для хворих СOVID-19 - як в основному, так і в новому, що зараз облаштовують у колишньому пологовому будинку. Кисневі розетки також встановлять у центральному корпусі лікарні та перинатальному центрі. Кожне місце обладнають флоуметрами для дозування - створення необхідної концентрації кисню.

Киснева станції матиме два кріогенних газифікатора об'ємом 2 тонни, спеціальні шафи для зниження тиску і кисневу магістраль.

«Вантажна машина буде привозити рідкий кисень і за допомогою насоса перекачувати в ємності, - пояснює заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін. - При максимальному завантаженні пацієнтами з СOVID-19 запасів кисню вистачить майже на п'ять діб. Ми вдячні компанії «Метінвест» за колосальну підтримку і допомогу жителям регіону. Така соціальна відповідальність бізнесу є показовою. Адже тільки об'єднавши всі зусилля, ми можемо допомогти країні впоратися із пандемією і зберегти здоров'я населення».

Устаткування для кисневої станції вже замовлено. Завершити роботи і ввести її в експлуатацію планується на початку травня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

3

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

11

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

Гуманітарна місія «Проліска» продовжує допомагати жителям Покровська

Представники ГМ “Проліска” за підтримки УВКБ ООН продовжують свою важливу справу, надаючи допомогу містам, які перебувають у зоні збройного конфлікту.

eye

13

Громада 1

19 квітня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію