• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Стихійні звалища – стихійне лихо сільських територій громади

eye

698

15.04.2021 12:28

Новини громад

img

Після створення Покровської громади комунальні служби почали працювати на приєднаних територіях. Одна з найгостріших проблем, яка була виявлена, - велика кількість стихійних звалищ. Питання дійсно складне, потребує значного фінансування та чималих зусиль.

Стихійні звалища як на території населених пунктів, так і поза ними – одне з актуальних питань, що порушують старости мало не на кожній нараді з керівництвом громади. Щоб його вирішити, почали з аналізу проблеми.

У кінці березня на початку квітня комісія у складі профільного заступника міського голови Сергія Федорова, начальника житлово-комунального відділу Дмитра Візенкова, а також спеціалістів відділу, представників комунальних підприємств, муніципальної служби правопорядку та старост обстежила усі населені пункти сільських територій.

«У межах 9 територіальних одиниць до складу яких входять 40 населених пунктів було виявлено 41 стихійне сміттєзвалище. І це тільки найважчі, найбільші. Такі звалища знаходяться не лише вздовж узбіч доріг та лісосмуг, а часто посеред населених пунктів біля покинутих будинків. Загальна площа виявлених сміттєзвалищ - понад 7 гектарів», - говорить Дмитро Візенков.

Тепер перед відповідальними службами стоїть завдання: якомога швидше визначитися з першочерговими заходами щодо ліквідації звалищ, які не лише псують зовнішній вигляд, а й несуть шкоду екології та здоров’ю людей. 

«Найближчим часом розглянемо питання вивезення сміття на полігон. Для цього доведеться провести цілий ряд заходів: залучити кошти громади, спеціальну техніку, робітників комунальних підприємств. Надалі ж, плануючи свою роботу, комунальні підприємства мають звертати увагу на взаємодію з населенням щодо організації процесу вивозу сміття з території населених пунктів громади», - інформує начальник житлово-комунального відділу.

Долучаються до роботи і співробітники КП «Муніципальна служба правопорядку». Вони здійснюють рейди населеними пунктами громади проводять роз’яснювальну роботу та виявляти звалища, що «мають господаря» - де сміття скупчується біля домоволодінь, господаря яких можна встановити.

Нині керівництво громади та комунальні служби працюють над тим, щоб якнайшвидше організувати централізований вивіз твердих побутових відходів мешканців сільських територій.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

15

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

24

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

33

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію