• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

eye

662

13.04.2021 11:55

RSS

img

Починаючи з 2018 року органами Пенсійного фонду щороку з 1 квітня  проводиться автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, які станом на 1 березня поточного року набули право на зазначений перерахунок.

  Право на проведення такого перерахунку мають пенсіонери, які після призначення (перерахунку пенсії)  працюють, і кому пенсія була призначена або вже перерахована два роки тому і більше. Збільшення пенсії залежить від заробітної плати й тривалості страхового стажу та визначається для кожного пенсіонера індивідуально.

Обчислення страхового стажу здійснюється за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр) на підставі поданих страхувальником звітів та після надходження даних про сплату єдиного внеску.

Проте, з 1 січня 2021 року запроваджено щоквартальну (замість щомісячної) єдину звітність зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Відтак, дані про страховий стаж за січень та лютий 2021 року надійдуть зі звітністю за І квартал до 10 травня та відіб'ються в  Реєстрі не раніше середини наступного кварталу. 

Враховуючи зазначене, автоматичний перерахунок пенсій згідно з абзацом 5 частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» буде проведено у травні-червні з 1 квітня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Комунальники проводять заміну зношених ділянок водопровідних мереж

КП «Покровськводоканал» продовжує виконувати заплановані поточні ремонти по заміні трубопроводів водопостачання у м. Покровськ з матеріалів, отриманих підприємством від міжнародної гуманітарної організації ВПІНО Філії «Актед».

eye

15

Громада 1

28 березня 2024 10:20

У Покровську відкрили сучасний бібліохаб для дітей

Заклади культури Покровської громади працюють над удосконаленням та оновленням просторів для своїх відвідувачів із залученням позабюджетних коштів.

eye

49

Громада 1

28 березня 2024 09:30

Безпека населення та благоустрій територій: керівники Покровської МВА обговорили питання життєдіяльності громади

Сьогодні, 27 березня, під керівництвом начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулася апаратна нарада, на якій обговорювалися нагальні питання, пов'язані з функціонуванням громади.

eye

73

Громада 1

27 березня 2024 17:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію