• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Експерти ЮНІСЕФ обговорили з міською владою розвиток надання соціальних послуг у громаді

eye

617

11.04.2021 21:22

RSS

img

Покровська територіальна громада відібрана до короткого переліку у першому турі до проєкту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» від представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширює проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громадах», спрямований на розвиток послуг для сімей із дітьми у громадах на сході Україні. Протягом наступних двох років Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KW) виділить для реалізації проєкту 10 млн євро. Упродовж 2019-2020 років ЮНІСЕФ реалізовував проєкт "СПІЛЬНО" у 12 пілотних громадах на сході України. Тепер проєкт буде доповнено новими напрямами та розширено на низку нових громад у Донецькій та Луганській областях. Проєкт націлений на запровадження найкращих практик надання соціальних послуг у нещодавно об'єднаних громадах, допомагаючи місцевому врядуванню реалізувати зобов'язання, яке було передано їм під час децентралізації.

На конкурс до участі в програмі подалися 26 громад, з яких було обрано 8. Покровська громада потрапила в другу частину відбіркового процесу. На минулому тижні міста завітали представники ЮНІСЕФ аби ближче познайомитися з потребами громади й прийняти рішення про участь Покровської ТГ у Програмі.

В першу чергу експерти поцікавились, чому саме Покровськ зацікавився в участі у проєкті. За словами заступника міського голови Костянтина Мілютіна, в силу історичних процесів, у нашій громаді надання соціальних послуг не було пріоритетним. “Але ми розуміємо, що сьогодні наше першочергове завдання - зробити все можливе, аби в громаді було комфортно жити, комфортно працювати. Щоб вона була приваблива для інвестицій та спеціалістів.“- зазначив Костянтин Мілютін на зустрічі з фахівцями ЮНІСЕФ.Як сказала керуюча справами виконкому Алевтина Жук, в Покровську за останні роки була проведена масштабна робота з впровадження різних соціальних проєктів, і якщо раніше перед владою стояло питання надання соціальних послуг, сьогодні вже стоїть питання про покращення їхньої якості. І одне з головних завдань влади  - розосередження соціальних послуг по громаді.

На обговоренні також були присутні керівники, що у своїй щоденній праці бачать потреби громади в тих чи інших соціальних послугах: начальниця відділу освіти  Наталія Гнатенко, директорка Покровського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Донецької області Тетяна Лисенко та директорка Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» Оксана Потапчук.

Представники міської влади обґрунтували представникам ЮНІСЕФ необхідність відкриття хабу соцпідтримки в м. Родинське. Головні аргументи: територіальне розташування міста та відсутність будь-яких центрів з надання соціальних послуг. 

Маємо надію, що Покровськ буде відібрано для участі в проєкті «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громадах» і наші мешканці будуть отримувати якісну соцпідтримку не тільки в центрі громади, але всюди, де вона необхідна.





 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію