• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У громаді повертають житло до комунальної власності

eye

1030

02.04.2021 16:08

Новини громад

img

З початку року у Покровській громаді ведеться робота щодо виявлення та повернення до комунальної власності покинутих житлових приміщень. Про це під час чергової апаратної наради повідомив начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

«За дорученням міського голови з початку поточного року спільними зусиллями з комунальними службами міста відновлено роботу з повернення до комунальної власності житла. На сьогодні в роботі знаходиться 60 квартир: 50 - у Покровську, 10 – у Родинському, - повідомив Дмитро Візенков. - Запущено процедуру зі зняття з реєстрації осіб, які померли але зареєстровані в квартирах, що є комунальною власністю Покровська (якщо за даною адресою не зареєстровано інших осіб)».

Ще на 55 квартир оформлюються документи для визнання їх відумерлою спадщиною. Цей процес не швидкий, адже за законом передбачено кілька етапів, що триватимуть понад рік.

Як повідомив Дмитро Візенков, на чотири квартири, що знаходяться у комунальній власності та де відсутні зареєстровані особи, вже підготовлено проектно-кошторисну документацію для проведення ремонтних робіт. Передбачається, що ці квартири будуть службовим житлом для молодих фахівців найбільш дефіцитних у громаді спеціальностей.

Окрім цього у громаді працюють над упорядкуванням квартирної черги. За словами начальника житлово-комунального відділу, всього на квартирному обліку у загальній черзі перебуває 876 осіб. Наразі триває процедура інвентаризації облікових справ, надано запити до відповідних організацій щодо доцільності перебування на квартирному обліку осіб, які не проходили перереєстрацію протягом 10 років.

Варто зазначити, що цього року у комунальну власність Покровська на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів планують придбати 15 квартир для внутрішньо переміщених осіб, а також за рахунок обласного та місцевого бюджетів 5 квартир для дітей-сиріт.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

38

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

117

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію