• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У громаді повертають житло до комунальної власності

eye

1087

02.04.2021 16:08

Новини громад

img

З початку року у Покровській громаді ведеться робота щодо виявлення та повернення до комунальної власності покинутих житлових приміщень. Про це під час чергової апаратної наради повідомив начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

«За дорученням міського голови з початку поточного року спільними зусиллями з комунальними службами міста відновлено роботу з повернення до комунальної власності житла. На сьогодні в роботі знаходиться 60 квартир: 50 - у Покровську, 10 – у Родинському, - повідомив Дмитро Візенков. - Запущено процедуру зі зняття з реєстрації осіб, які померли але зареєстровані в квартирах, що є комунальною власністю Покровська (якщо за даною адресою не зареєстровано інших осіб)».

Ще на 55 квартир оформлюються документи для визнання їх відумерлою спадщиною. Цей процес не швидкий, адже за законом передбачено кілька етапів, що триватимуть понад рік.

Як повідомив Дмитро Візенков, на чотири квартири, що знаходяться у комунальній власності та де відсутні зареєстровані особи, вже підготовлено проектно-кошторисну документацію для проведення ремонтних робіт. Передбачається, що ці квартири будуть службовим житлом для молодих фахівців найбільш дефіцитних у громаді спеціальностей.

Окрім цього у громаді працюють над упорядкуванням квартирної черги. За словами начальника житлово-комунального відділу, всього на квартирному обліку у загальній черзі перебуває 876 осіб. Наразі триває процедура інвентаризації облікових справ, надано запити до відповідних організацій щодо доцільності перебування на квартирному обліку осіб, які не проходили перереєстрацію протягом 10 років.

Варто зазначити, що цього року у комунальну власність Покровська на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів планують придбати 15 квартир для внутрішньо переміщених осіб, а також за рахунок обласного та місцевого бюджетів 5 квартир для дітей-сиріт.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

58

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію