• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мешканцям Покровської громади надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу

eye

1125

02.04.2021 14:37

Новини громад

img

1 квітня за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо та заступника міського голови Миколи Шабельника відбулось підписання меморандуму з представниками Благодійного фонду «Карітас.Маріуполь» щодо співпраці з питань надання незахищеним верствам населення безкоштовної юридичної допомоги.

Передбачається, що в рамках проєкту, який реалізує БФ «Карітас.Маріуполь» за підтримки програми ООН з відновлення та розбудови миру, мешканці Покровської громади зможуть звернутись до кваліфікованого фахівця та безкоштовно отримати юридичну допомогу.

«До Покровської громади приєдналися сільські території, у мешканців виникає чимало питань щодо оформлення земельних паїв, спадків, отримання майнових сертифікатів, укладення декларацій з лікарями. Звичайно, далеко не всі люди можуть собі дозволити платні юридичні послуги. Тому впевнена, що безкоштовні консультації будуть користуватися попитом», - зазначила Наталія Іваньо.

На безкоштовну правову допомогу можуть розраховувати громадяни пільгових категорій, мешканці, які опинились у складних життєвих обставинах, а також переселенці. До речі, у Покровську зареєстровано майже 13 тис. внутрішньо переміщених осіб, їх часто турбують питання щодо оформлення соціальної допомоги, пенсії та відновлення документів.

«У нас дві задачі. Перша – надати ефективну правову допомогу максимальній кількості населення, друга – сформувати базу з надання допомоги, яка буде зручною для Покровської громади, збудувати місток між владою та мешканцями, надати допомогу з розробки нормативних документів», - розповів фахівець з адвокації БФ «Карітас.Маріуполь» Олександр Магдаліц.

Надавати безкоштовну юридичну допомогу буде юрист з 11-річним досвідом Олександр Крайній.

«До юристів міської ради щодня надходить багато звернень від громадян щодо надання консультацій з соціальних, майнових, земельних та інших питань. Звичайно, за можливості вони надають консультації, але через велике навантаження і обсяг основної роботи, на це не завжди є час, - зазначив заступник Покровського міського голови Микола Шабельник. - Участь міськради у проєкті дозволить задовольнити потреби усіх, хто не може дозволити собі звернутись до приватного юриста».

Звернутися до позаштатного юриста Покровської міської ради за безкоштовною консультацією можна у будні з 8 до 17 години за адресою: м. Покровськ, вул. Прокоф'єва, 111, кабінет № 3.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

16

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

26

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію