• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську проводять місячник боротьби з туберкульозом

eye

825

25.03.2021 11:05

RSS

img

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Нажаль, ця підступна хвороба не оминає і нашу громаду. На диспансерному обліку у сімейних лікарів знаходяться більше сотні хворих. За минулий рік виявлено ще два десятки випадків – кожен другий з деструктивною формою захворювання. Звичайно, будь яку хворобу краще попередити, ніж потім лікувати, тому у березні у всіх амбулаторіях КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» проводиться профілактичний місячник боротьби з туберкульозом.

В рамках місячника проводяться такі заходи:

* Серед відвідувачів амбулаторій розповсюджуються пам’ятки, буклети, листівки на тему «Що треба знати про туберкульоз», «Зупинимо туберкульоз разом», «Цій хворобі байдуже, хто ти і скільки тобі років», «Діагноз туберкульоз – не вирок».

* У кожній амбулаторії створено «куточки здоровя» з інформацією щодо профілактики туберкульозу.

* Спільно з працівниками бібліотек проведені (у дистанційній формі) заходи для учнів 7-11 класів шкіл міста та сіл Срібне, Гришине та Новотроїцьке. Діти ознайомились з інформацією та переглянули відеоролик «Як можна захворіти на туберкульоз».

* Організована лекція онлайн щодо профілактики захворювання для вихователів дитячих дошкільних навчальних закладів «Берізка», «Дзвіночок», «Чебурашка», «Вербонька», «Росинка», «Ластівка».

* З інформацію щодо профілактики туберкульозу ознайомлені і студенти педагогічного коледжу, професійних ліцеїв № 38 та 80.

* Інформація щодо профілактики туберкульозу включена до тем лекторіїв у центрі зайнятості, територіальному центрі УСЗН, міському відділі освіти, бібліотеках міста – всім закладам була направлена методична підтримка щодо цього питання.

Особливості захворювання

Туберкульоз - небезпечна інфекційною хворобою, яка розповсюджена всюди. Особливість збудника в тому, що він дуже стійкий у навколишньому середовищі: не боїться холоду, дії високих температур.

Шляхи передачі

Туберкульоз передається двома шляхами: повітряно-крапельним та харчовим (через вживанням в їжу м’яса або молока хворих на туберкульоз тварин).

Групи ризику

Найбільш вразливі до захворювання: люди, що зловживають алкоголем, вживають наркотики, заядлі курці, громадяни без постійного місця проживання; люди, що тісно контактують з хворим на туберкульоз; люди з онкологічними хворобами та цукровим діабетом; ВІЛ- інфіковані.

Ознаки захворювання

Довгий час туберкульоз протікає в організмі людини без особливих зовнішніх ознак. І лише тоді, коли ступінь зараження висока людина починає відчувати нездужання: підвищення температури тіла; довготривалий кашель; різке схуднення; рясне потовиділення, особливо під час сну; слабкість; пізніше з’являється кровохаркання, задишка.

Матеріал підготовлений за інформацією консультанта з питань здорового способу життя КП «Центр ПМСД» Валентини Ліщенко

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

21

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

64

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

25

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію