• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Податківцями Донеччини викрито схему ухилення від сплати податків на майже 4 млн гривень

eye

928

19.03.2021 16:52

RSS

img

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Донецькій області спільно з Головним управлінням ДФС у Донецькій області викрито схему ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. 

Так, директором підприємства, було отримано готівкові кошти, які перераховані на адресу підприємства в якості передплати за сільськогосподарську продукцію іншим підприємством з ознаками фіктивності. Готівкові кошти у сумі понад 16,3 млн грн отримано директором у відділенні банку на закупівлю сільгосппродукції, яку так і не було придбано, кошти на адресу підприємства не повернуто. Таким чином, протягом 2019 року та                 1 кварталу 2020 року директором було переведено у готівку понад                 16,3 млн гривень.

Крім того, отримані кошти вважаються додатковим благом, з яких повинно бути відраховано до бюджету держави податок з доходів фізичних осіб на суму майже 3,6 млн грн та військовий збір на суму 0,2 млн гривень. Зазначені дії призвели до втрат бюджету на загальну суму 3,8 млн гривень.

Дані матеріали передано до Головного управління ДФС у Донецькій області та долучено до кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України. Наразі тривають слідчі дії в рамках даного кримінального провадження.

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram  t.me/tax_gov_ua

Facebook fb.com/TaxUkraine

YouTube youtube.com/TaxUkraine 

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.


Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівники Покровської МВА привітали представників військової служби правопорядку з професійним святом

Сьогодні в Україні відзначають 22-ту річницю створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. З нагоди свята покровських представників ВСП вітали очільник громади Сергій Добряк разом із заступником міського голови Миколою Шабельником.

eye

10

Громада 1

19 квітня 2024 10:05

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

20

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

15

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію