• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Влада відреагувала на знищення дерев

eye

897

19.03.2021 12:46

RSS

img

17 березня в мережі Фейсбук з'явилося відео, автор якого демонструє десятки пеньків, що залишилися від дерев в районі парку “Ювілейний”. Керівники комунальних підприємств міста та вузькі спеціалісти в сфері екологічного нагляду природних ресурсів Донецької області, охорони навколишнього природного середовища, архітектури та земельних відносин провели комісійне виїзне обстеження зазначеної ділянки. 

Комісія під головуванням Дмитра Візенкова в результаті огляду з’ясувала, що знищено близько 114 ясенів. 58 із них знаходились в задовільному стані, судячи з відсутністю розтріскування деревини на пнях та наявності молодих пагонів, а 56 одиниць були вже фаутні та непридатні до існування.

Дерева ліквідовані приблизно 2-3 роки тому на земельній ділянці, яка є приватною власністю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (ПАЙ) на території колишньої Першотравневої сільської ради. До минулого року ці землі належали району і під час тогорічної інвентаризації не бралися на облік Покровською міською радою.

Жодних заяв чи звернень і, як наслідок, дозвільних процедур на ліквідацію вищезазначених дерев не було - виконавчим комітетом Покровської міської ради за останні роки були затвердженні рішення про надання дозволу на видалення зелених насаджень лише у випадку аварійного, сухого, фаутного стану, та у разі досягнення дерева вікової межі. Під кожен ордер на ліквідацію дерев в наявності наступний пакет документів: заява, звернення чи лист заявника, паспортні дані, схема розташування та акт обстеження, складений затвердженим виконкомом міської ради членами комісії, до складу якого в обов’язковому порядку належить представник екології Донецької області. 

Але комісійно було вирішено не залишати цю справу на самоплив. За фактом ліквідації дерев була подана заява до Покровського районного управління ГУНП. Виконана оцінка завданих нашому місту матеріальних збитків і, в подальшому, це питання залишається на контролі, доки винні не понесуть покарання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

87

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію