• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Асоціації міст України: об’єднавшись, вирішуємо наболілі питання

eye

760

12.03.2021 16:17

RSS

img

12 березня у Покровську відбулися загальні збори Донецького регіонального відділення Асоціації міст України. Головні питання, що звучали на зустрічі: підтримка громад на етапах децентралізації та проблеми монопрофільних міст.

Участь у заході взяли виконавчий директор Олександр Слобожан, голова Донецького регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Лук’янченко, народний депутат України Вікторія Гриб, очільники міст-членів АМУ Донеччини та керівники інших міст області, зацікавлені у діяльності асоціації.

Починаючи доповідь, Олександр Лук’янченко подякував колегам, за те що прибули на збори і привітав мерів, обраних на останніх місцевих виборах. До складу Донецького регіонального відділення входить 15 територіальних громад, представники практично кожної з них були присутні на заході.

«На всіх етапах роботи регіонального відділення та асоціації в цілому ми боролись за інтереси наших територіальних громад, допомагали органам місцевого самоврядування на дуже не простому етапі реформи децентралізації. Актуальна наша підтримка і зараз, коли виникає багато питань з повноваженнями місцевого самоврядування, передачею комунального майна, налагодження системи освіти, охорони здоров'я  і соціальних послуг», - сказав Олександр Лук’янченко.

Олександр Слобожан говорив про діяльність «Асоціація міст України» в напрямку захисту прав та інтересів органів місцевого самоврядування.

Руслан Требушкін наголосив на актуальності асоціації, на його думку, об’єднавшись легше доносити позицію місцевих громад до вищих органів влади.

Предметом окремого обговорення на зустрічі стало питання монопрофільності міст нашого регіону та пошук шляхів розвитку населених пунктів після закриття містоутворюючих підприємств.  

«Для нас дуже важливо, щоб представники Донеччини і Луганщини були у парламенті, тому що вони набагато більше знають, які проблеми є на Донбасі. Ми бачимо, що падає промисловість, грошей в місцевих бюджетах менше, а якщо їх звідти ще й забирати, то якість життя людей буде постійно знижуватися. Це ми розуміємо, тому будемо продовжувати захищати інтереси Донбасу. Впевнена, що разом з Асоціацією українських міст, у співпраці з депутатами, які представляють Донбас, Кабміном, всіма міністерствами ми зможемо вирішити чисельні питання», - підкреслила народний депутат України Вікторія Гриб.

 

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію