• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську громадськості представили план будівництва притулку для тварин.

eye

1264

06.03.2021 16:33

RSS

img

В рамках Програми поводження з котами та собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Покровську на 2021-2025 роки заплановано побудувати притулок на 100 тварин. Частину коштів виділяє область: 200 тисяч на розробку проєкту та 1,7 млн гривень на стерилізаційний пункт. Всі інші витрати бере на себе місто. 

Заступник міського голови Сергій Федоров 5 березня провів засідання з розгляду пропозицій громадськості до проєкту містобудівної документації. Присутнім був представлений Детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель та споруд притулку, для тимчасового утримання тварин в районі газопостачальної станції у м. Покровськ Донецької області.

Під будівлю буде відведено 2 га землі, але поки що планується зайняти 1 га. На території розташують готель, вольєри та стерилізаційний пункт. Умови для утримання будуть комфортні: в будівлі заплановані водопостачання та водовідведення, і навіть підлога з підігрівом.  

Передбачається, що тварин будуть виловлювати, стерилізувати та знаходити для них хазяїв. Прийняте рішення не випускати собак назад в місто, адже агресію не можна прибрати стерилізацією. Як зазначив Сергій Федоров, на стерилізованих та пролікованих тварин є великий попит, особливо серед фермерських хазяйств.

Послуги відловлювання та стерилізації Покровськ буде надавати також і ближнім містам на комерційній основі. Під дію Програми також підпадають домашні тварини, які мають власників.

Присутні одноголосно підтримали будівництво притулку.  Адже неналежний догляд за домашніми тваринами, викидання їх на вулиці Покровська провокує стрімке їх розмноження, що призводить до загибелі тварин, захворювань у тому числі небезпечними інфекційними хворобами, каліцтва у дорожньо-транспортних пригодах, потрапляння у місця, з яких неможливо вибратись. Неконтрольована кількість безпритульних тварин призводить до погіршення епідеміологічної та епізоотичної ситуації у місті, байдужого, негативного, жорстокого ставлення до тварин, а зрештою й до людей, і таким чином, викликає соціальну напруженість у суспільстві.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

16

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

21

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

48

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію