• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати Покровської міськради ініціювали обстеження історичних пам'яток

eye

1196

26.02.2021 16:07

Влада

img

Наприкінці лютого стан об’єктів культурної спадщини Покровська комісійно обстежили представники міської влади і депутатського корпусу від партії «Порядок». Окрему увагу приділили питанню відновлення історичної справедливості – звільнення охоронної зони братської могили на площі Шибанкова від незаконної забудови.

Більш ніж півстоліття на гранітному постаменті у центрі міста височить бойовий танк Т-34, встановлений над братською могилою, де з бойовим командиром, Героєм Радянського Союзу Василем Шибанковим покояться гвардійці-кантемирівці та підпільники, котрі загинули в роки Другої світової війни. Цей меморіал є визначним місцем та пам’яткою історії для жителів міста, однак, на жаль, не для всіх. У 2018 році власник одного з домоволодінь приватного сектора самовільно переніс кам’яне огородження навколо братської могили та незаконно облаштував на ній автостоянку площею 50 кв. м.

«Три роки тому до міської ради надійшло звернення від активних мешканців громади стосовно порушення охоронної зони братської могили, - повідомила начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Олена Олехнович. - Щодо факту самовільного захоплення території та порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини» комісією було складено акт та спрямовано листи до поліції й управління культури Донецької облдержадміністрації. Однак ознак кримінального правопорушення виявлено не було».

Як зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо , місцева влада повинна захищати майно громади, її історичні пам’ятки і культурні надбання. А привласнювати чи щось будувати на території об’єкту культурної спадщини ніхто не має права.

«Треба слідкувати за станом пам’яток історії, привчати до цього наших дітей. Якщо на це не звертати уваги, чи можемо ми взагалі говорити про повагу до ветеранів і патріотичне виховання молоді», - зазначила Наталія Іваньо.

Учасники комісійного обстеження зійшлись на думці, що є потреба і в оновленні зовнішнього вигляду танку, граніту, таблиць з іменами воїнів, а також відновлення Вічного вогню на меморіалі.

- Пам’ятник знаходиться на балансі КП «Управління міського господарства». Профільні спеціалісти мають зробити необхідні розрахунки, далі будемо звертатися до управління газопостачання стосовно технічних умов та до депутатського корпусу - із пропозицією щодо виділення коштів для реалізації цих заходів, - зазначив заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін.

На особливому контролі міської влади також перебуває стан меморіального комплексу воїнам, загиблим під час визволення міста від нацистів, який місцеві жителі називають «дівчинка з каскою». Меморіальний комплекс є своєрідним символом і візитівкою Покровська. Територія навколо нього є одним з улюблених місць відпочинку городян, тож, на думку керівників, доречно розглянути можливість його підсвітлення у темний час доби. З настанням сприятливих погодних умов роботи з реконструкції меморіального комплексу продовжаться.

Секретар міськради Наталія Іваньо запросила долучитися до наведення ладу громадськість, молодь та всіх небайдужих, аби напередодні травневих свят всі історичні пам’ятки на території громади мали належний доглянутий вигляд.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для безпечного руху: в місті триває оновлення дорожньої розмітки

Одним із видів робот комунальників зараз є оновлення дорожньо-транспортної розмітки для забезпечення безпеки руху як пішоходів, так і водіїв.

eye

1

Громада 1

18 квітня 2024 16:20

Свято тих, хто робить добрі справи: у Покровську відзначили волонтерів ПМО Товариства Червоного Хреста України

Товариство Червоного Хреста України відзначає сто шосту річницю своєї діяльності та вісімдесят шосту річницю зі створення організації у нашому місті. Понад сторіччя в нашій країні Товариство допомагає тим, хто цього потребує найбільше.

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 15:11

Комунальники Покровська розпочали весняне прибирання кладовищ

До Радониці, яка цього року припадає на 12 травня, на всіх кладовищах Покровської громади тривають роботи з благоустрою територій.

eye

41

Новини громад

18 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію