• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську шукають небайдужих людей, готових подарувати свою любов дітям-сиротам

eye

911

24.02.2021 16:06

Громада 1

img

Сьогодні на обліку служби у справах дітей Покровської громади перебуває понад 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 46 з них - потребують влаштування до сімейних форм виховання.

 

«Діти, які втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання, - говорить начальник служби у справах дітей Покровської міськради Алла Маслова. - Кожній дитині потрібно надати доступ до отримання якісної освіти, безпечне життя та захист від заподіяння шкоди, позитивні емоційні, відчуття того, що її люблять та цінують, розвиток навичок догляду за собою й вирішення повсякденних проблем».

Тож одним з завдань сьогодення фахівці служби вважають пошук люблячих батьків та нових родин для кожної дитини, яка перебуває на обліку.

В Україні існує чотири форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка(піклування), прийомні сім′ї, дитячі будинки сімейного типу.

Усиновленням дитини є прийняття усиновлювачем у свою сім′ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Опіка та піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім′ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів. Опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцятирічного віку, а піклування – над дитиною віком від 14 до 18 років. Опіка та піклування встановлюється з метою виховання невнолітніх дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав або з інших причин залишилася без батьківського піклування, а також для захисту особистих та майнових прав та інтересів цих дітей.

Прийомні сім′ї – це сім′ї або особи, що не перебувають у шлюбі, які добровільно взяли із закладів для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім′я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у такому будинку не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Кожен має можливість обрати ту чи іншу форму сімейного влаштування та подарувати дитині свою турботу та любов.

Більш детальну інформацію можна дізнатися у фахівців служби у справах дітей за адресою: м. Покровськ, пл. Шибанкова, буд. 13, 4 поверх, каб.41, 44, тел.52-12-39

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

Для безпечного руху: в місті триває оновлення дорожньої розмітки

Одним із видів робот комунальників зараз є оновлення дорожньо-транспортної розмітки для забезпечення безпеки руху як пішоходів, так і водіїв.

eye

24

Громада 1

18 квітня 2024 16:20

Ворог продовжує нищити бізнес: Покровськ зазнав ворожого обстрілу

Сьогодні о пів на третю ночі стався обстріл Покровська. Цього разу в зоні ураження - промислові об’єкти міста. Вибуховою хвилею пошкоджені й житлові будинки покровчан.

eye

74

Громада 1

18 квітня 2024 11:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію