• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Медичні послуги та аптеки у селах: головні питання зустрічі зі старостами

eye

879

23.02.2021 14:40

Новини громад

img

У Покровську за участю заступниці Покровського міського голови Світлани Макарової, керівників медичних установ міста та старост сільських територій громади відбулась робоча зустріч, під час якої обговорили механізми надання медичних послуг та фармацевтичного забезпечення мешканців.

«До питань впровадження первинної медико-санітарної допомоги ми підійшли комплексно, - розповіла Світлана Макарова. – Щоб зрозуміти, в якому стані медична галузь у селах, ми провели не одну зустріч з місцевими жителями, побували в амбулаторіях та фельдшерських пунктах. Депутати Покровської міської ради ухвалили низку програм, стосовно медичного обслуговування, в тому числі і сільських мешканців».

За словами заступниці міського голови, на останній сесії прийнята програма надання первинної допомоги мешканцям населених пунктів, що приєднались в рамках об’єднання громади, затверджено механізм надання стоматологічних послуг мешканцям сільських територій та порядок надання пільг на житлово-комунальні послуги молодим лікарям та інтернам Покровської ТГ.

«Це дуже важлива програма, в рамках якої закладене стовідсоткове відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги. Хочу підкреслити, що далеко не в кожному місті впроваджені подібні проекти. Впевнена, ця програма буде надавати ще більші переваг для заохочення медичних працівників», - говорить Світлана Макарова.  

Водночас медики у співпраці з Покровською міськрадою працюють над створенням дорожньої карти фармацевтичного забезпечення.

Під час зустрічі присутні досить жваво обговорили можливість відкриття аптечних пунктів на базі діючих амбулаторій. За переконанням старост, аптек дуже не вистачає у селах, адже місцеве населення - це переважно люди похилого віку, тому попит на ліки високий.

«Зараз ми розглядаємо можливість відкриття трьох аптечних пунктів на базі амбулаторій сіл Гришине, Срібне та Новотроїцьке», - повідомила директор Покровського центру первинної медико-санітарної допомоги Інеса Остряніна.

Також розглядається можливість доставки медичних препаратів мешканцям пільгових категорій. Планується, що цю місію здійснюватимуть працівники управління соціального захисту населення.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

15

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

11

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

19

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію