• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Працевлаштування покровчан: тісна співпраця влади, служби зайнятості та роботодавців

eye

1527

19.02.2021 17:19

Новини громад

img

Пошук роботи, труднощі працевлаштування як молодих людей, так і старшого покоління – одне із актуальних питань сьогодення. Щоб допомогти мешканцям у вирішенні цієї проблеми у Покровську діє програма зайнятості населення.

На останньому засіданні виконкому Покровської міської ради директора центру зайнятості Тетяна Радченко відзвітувала про те, як програма втілювалась у життя протягом останніх років.

Щоб сприяти працевлаштуванню мешканців у Покровську налагоджена співпраця міської влади, служби зайнятості, роботодавців. Тільки минулого року завдяки цьому співробітництву більше 1 тис. осіб змогли знайти роботу, майже 2 тис. - отримали послуги служби зайнятості.

«Службою зайнятості здійснюється комплекс заходів щодо сприяння зайнятості громадян у працевлаштуванні, наданні їм профорієнтаційних послуг, проведенні навчання, організації громадських робіт тимчасового характеру», - повідомила Тетяна Радченко.

Участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – гарна можливість для незайнятих громадян підзаробити, а для підприємств – залучити додаткові кадри. Минулого року 120 мешканців мали можливість взяти участь у таких роботах, до проекту долучились управління соціального захисту, відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини, міська лікарня, Шевченківська селищна рада, КП «Покровськтепломережа». Громадські роботи співфінансуються з міського бюджету та фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

З кожним роком більших темпів набирає напрямок профорієнтаційної роботи, яка вкрай важлива не лише для служби зайнятості, а й для міста та держави в цілому, адже попереджає безробіття. Гарною практикою профорієнтаційної роботи є досвід компанії «Донцьксталь». Одним з головних напрямків соціальної політики підприємства є турбота про підготовку професійних співробітників, які в недалекому майбутньому прийдуть працювати на виробництво. Компанія проводить серії профорієнтаційних зустрічей для учнів дев'ятих - одинадцятих класів, залучає учнівську та студентську молодь до ознайомлення з роботою підприємства.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

12

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

30

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію