• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вшанували тих, для кого на першому місці честь та військовий обов’язок

eye

843

15.02.2021 16:28

RSS

img

У Покровську пройшли урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У актовій залі Центру творчості та дозвілля зібралися люди, які гідно виконували свій громадянський обов’язок та були вірні військовій присязі. На їх адресу лунали щирі слова вдячності від представників Покровської міської ради.

Сотні мешканців Покровської громади брали участь у бойових діях у найгарячіших точках планети, всіх їх об’єднує сила духу та міцний характер. Найчисельніше військове братство – це ветерани афганської війни. Не випадково вшановують учасників бойових дій на території інших держав саме у день виводу військ з Афганістану. 32 роки тому останній воїн колишнього Радянського Союзу покинув розпечену сонцем і вибухами афганську землю, однак досі болять тілесні та душевні рани ветеранів.

«Дорогі воїни-інтернаціоналісти! Ваш подвиг – це правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Дякуємо за те, що, виконуючи свій обов’язок, ви рятували мирних жителів та бойових товаришів і з гідністю витримали всі суворі випробування, - звернулася до присутніх секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. - Схиляємо голову перед світлою пам’яттю покровчан, кому не судилося повернутися на рідну землю. Вони назавжди залишаться у наших серцях і молитвах! Низько вклоняємося тим, у кого афганська війна забрала рідних та близьких».

Наталія Іваньо передала громадській організації «Покровська спілка ветеранів війни в Афганістані» ноутбук, а також відзначила активних членів організації Почесними грамотами міської ради.

Цього дня було багато сказано про мужність і честь та про те, що життя продовжується, а значить - треба брати в свої руки подальшу долю регіону.

«У Донбасі створена нова асоціація шахтарських міст для того, щоб відстоювати наші з вами спільні інтереси, її лідером обрали Андрія Аксьонова. – зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін.

– Від себе особисто та від Андрія Аксьонова дозвольте висловити вам найщиріші слова подяки за активну громадянську позицію та побажати мира, добра, благополуччя.

Звернувся до своїх побратимів і голова ГО «Покровська спілка ветеранів війни в Афганістані», депутат Покровської міськради від партії «Порядок» Геннадій Красний. Він зазначив, що незважаючи на три десятки років, бойове братство афганців живе і міцніє.

Фінальним акордом урочистостей став виступ лауреатів всеукраїнських та міжнародних фестивалів військово-патріотичної пісні - гурту «Білі куполи» союзу десантників Донецької області.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

90

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію