• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Питання стабільного теплопостачання та розмір комунальних тарифів врегульовані на державному рівні

eye

663

10.02.2021 11:50

RSS

img

9 лютого між Кабінетом Міністрівів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), НАК «Нафтогаз України» та мерами українських міст підписан меморандум, який врегулює  проблемні питання у постачанні тепла та гарячої води, а також захистить споживачів комунальних послуг.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці губернатора Донецької облдержадміністрації Павла Кириленко, домовленості, прописані у документі, дадуть можливість забезпечити стале проходження нинішнього опалювального сезону та підготуватися до наступного. 

Так, громадяни України упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років гарантовано будуть отримувати тепло у свої домівки за чинними тарифами, що є вкрай важливим в умовах карантину та зниженої платоспроможності населення. Адже вартість послуг з теплопостачання у платіжці споживача займає найбільшу частину, а тому є відчутною для кожного домогосподарства.

Підприємства теплопостачання гарантовано отримають газ для виробництва тепла впродовж всього опалювального періоду. Також для них передбачена відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло. При цьому уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування.

Щоб уникнути цінових коливань протягом наступного опалювального сезону, НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію