• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Якість харчування у дитсадках міста обурила депутатів

eye

2108

28.01.2021 15:00

RSS

img

Пролунав тривожний дзвіночок, а значить зволікати не можна – вирішили депутати і відразу, спільно із заступником Покровського міського голови Світланою Макаровою, котра опікується питаннями освіти, ініціювали створення комісії з перевірки харчування у дитячих дошкільних закладах Покровська.

- Діти – наше майбутнє – цей вислів часто застосовують дорослі, але інколи, на жаль, до кінця не осмислюють наскільки він влучний. Якщо сьогодні ми будемо байдуже ставитися до безпеки чи здоров’я підростаючого покоління, то що чекає на нас завтра? На жаль, з’явилося таке прикре повідомлення від занепокоєних батьків і депутати міської та районної ради від партії «Порядок» не змогли залишитися осторонь. Створили комісію і оглянули декілька дитсадків Покровська, - говорить депутат Покровської міської ради Юлія Гуріненко. 

До складу комісії, яку очолила заступник міського голови Світлана Макарова увійшли депутати міської ради Наталія Полюшко, Сергій Моісеєнко, Юлія Гуріненко, депутат районної ради Наталія Гнатенко. Важливо зазначити, що деякі з цих депутатів мають відповідну освіту і досвід у сфері дошкільного виховання. На що звертали увагу під час перевірки: дотримання санітарно-гігієнічних умов у харчоблоці, різноманітність і збалансованість раціону маленьких мешканців громади, наявність необхідних матеріально-технічних умов для організації харчування.

Комісія побувала у дитячих садках №42 «Золотий півник», №2 «Росинка», №11 «Чебурашка».

- Ми не ставили собі за мету бути «караючим органом». Перш за все хотіли об’єктивно вивчити та проаналізувати ситуацію з харчуванням у дитячих садках. Адже якщо є звернення від людей – треба на них реагувати, - говорить депутат міської ради Сергій Моісеєнко.

Результати перевірки були не на користь керівникам дитячих установ . Звичайно, окремі норми були витримані: прийом продуктів здійснюється з окремого входу, у наявності посвідчення якості на продукти, у холодильниках у спеціальній тарі зберігалися добові проби страв, все технологічне обладнання хоч і не сучасного зразка, але в робочому, задовільному стані. Разом з тим було виявлено цілий ряд не просто недоліків, а недопустимих фактів недбальства. І мова йде не лише про незадовільні умови зберігання продуктів (в коморах мішки з крупами на підлозі, в одній коморі і сипучі продукти, і овочі, порушення товарного сусідства у холодильниках), а й в цілому про підхід керівництва освітньої галузі до організації харчування дітей дошкільного віку.

Справа в тому, що в дитячих садках встановлене триразове харчування з розрахунку, на яке з бюджету міста виділяється 36 грн. в день на одну дитину, але на момент перевірки, через недостатній запас продуктів, дітей годували на 15 грн. в день. Що можна подати на ці гроші? На сніданок – макарони і консервований кабачок… І це майже протягом місяця. Останній підвіз продуктів здійснювався ще в грудні минулого року.

- Харчування організоване згідно з двотижневим єдиним для всіх дитсадків меню, складеним і затвердженим міським відділом освіти, - говорить Світлана Макарова. - Меню складено з порушеннями: страви не різноманітні, добові підсумкові калорії не відповідають нормам. У раціоні дітей відсутні такі продукти як яловичина, сир, фрукти, молочна продукція. Ситуацію терміново потрібно виправляти.

Непокоїть той факт, що ні керівництво дитячих садків, ні очільниця міського відділу освіти не зробили нічого, аби виправити ситуацію. І як наслідок, протягом місяця вихованців дитячих садків тримали на «голодному пайку», не витримуючи ні норми калорійності, ні норми переліку продуктів, обов’язкових для включення до дитячого раціону, натомість зазначаючи у журналах недостовірну калорійність гоотових страв.

За результатами огляду комісією було складено акт, який передали до міської ради. Наразі триває перегляд існуючої системи організації харчування у дитячих дошкільних закладах, аби якнайшвидше усунути всі виявлені порушення.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

55

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

39

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію