• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Європейський інвестиційний банк допомагає Покровську відбудовувати школи

eye

964

28.01.2021 10:05

RSS

img

У рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», яку фінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у Покровській громаді розпочали реконструкцію трьох загальноосвітніх шкіл (№№ 4,6,8). Хід виконання робіт під пильним наглядом керівництва Покровської міської ради.

Школи №4 та 6, що у селищі динасового заводу, більше півстоліття не бачили ремонту. Протягом декількох останніх років Покровська міська рада намагалась заручитись підтримкою міжнародних партнерів та отримати гранти на проведення реконструкції цих закладі. Зусиллями керівництва міста таки вдалося отримати фінансування від Європейського інвестиційного банку.

На реконструкцію школи №8, що у місті Родинському, було виділено 64 млн. грн, на ЗОШ №4 та ЗОШ № 6 - 51,5 млн. грн. і 64 млн. грн. відповідно. Передбачається, що за ці кошти будуть виконані демонтажні роботи, ремонт даху, фасаду, системи теплопостачання, вентиляції, заміна вікон та дверей.

За словами заступника Покровського міського голови Костянтина Мілютіна, який особисто контролює хід виконання робіт, завдання влади – комплексний підхід до об’єкту та створення максимально комфортних умов для дітей, батьків і педагогів.

Крім реконструкції будівель освітніх закладів буде проведена робота з благоустрою прилеглих територій. Це питання обговорили під час нещодавньої інспекції проведення ремонту, яка пройшла під головуванням Костянтина Мілютіна. В огляді об’єктів також взяли участь заступник міського голови з питань транспорту Анатолій Зінченко та представники комунальних підприємств міста.

«Ми розглядаємо питання благоустрою комплексно. Плануємо розташування біля кожної школи зон для паркування, пішохідних доріжок та системи зовнішнього освітлення. Для нас важливе безпечне пересування дітей і це ми враховуємо в проєкті», - відзначив Костянтин Мілютін.

Під час огляду ЗОШ №4 та 6 спеціалісти комунальних служб міста також прийшли до висновків, що треба замінити внутрішні водопровідні, каналізаційні мережі та систему теплопостачання.

«Проект реконструкції ЗОШ № 6, який було розроблено ще у 2017 році, минулого року пройшов корегування, але, нажаль, не є досконалим. Така ж ситуація й по четвертій школі. Втрачено ряд моментів, над якими наразі триває доопрацювання», - відзначив Костянтин Мілютін. 

У Покровській міській раді впевнені, що реалізація проекту реконструкції шкіл, який фінансує Європейський інвестиційний банк – це впевнений крок до залучення інвестицій. Влада має амбітні плани щодо розвитку Покровської громади і сподівається, що міжнародні партнери в цьому допоможуть.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

15

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

24

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

33

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію