• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську пройшла меморіальна церемонія з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту.

eye

684

27.01.2021 16:40

Влада

img

Сьогодні весь світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. Саме цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті.

Секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо в ході меморіальної церемонії наголосила на необхідності збереження історичної пам’яті. «Нам важливо передати молодому поколінню згадку про цю катастрофу. Ми повинні зробити все можливе, аби не допустити повторення подібних подій, зберегти в суспільстві свободу слова, повагу до націй та конфесій і зупинити насильство і дискримінацію», - заявила секретар ради.

Голова краєзнавчого товариства “Старий рудник”, член національної спілки краєзнавців України Сергій Луковенко розповів про страшну долю покровчан, які стали жертвами трагедії, ім’я якої Голокост. Історик наголосив, що ми втратили не тільки покоління, але й ті надбання, які всі ці люди могли б внести в життя нашого міста та держави.

Після промови присутні члени Покровської міської ради, Громадської ради та активісти поклали квіти до пам’ятного знаку.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

40

Громада 1

16 травня 2024 16:00

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

78

Новини громад

16 травня 2024 14:24

У старостинських округах Покровської громади відзначили День вишиванки

Мешканці старостинських округів Покровської громади сьогодні приєдналися до всеукраїнської традиції та відзначили День Вишиванки, одягнувши традиційний український одяг. Це свято не лише символізує національну гордість, але й об`єднує український народ.

eye

32

Новини громад

16 травня 2024 13:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію