• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської міської ради зустрілися з мешканцями Родинського

eye

1038

26.01.2021 20:24

Новини громад

img

Протягом січня представники Покровської міської ради проводили зустрічі з мешканцями населених пунктів, що увійшли до Покровської територіальної громади, аби з перших вуст почути про проблемні питання та визначитися із подальшою взаємодією. Секретар міської ради Наталія Іваньо, заступники міського голови, керівники управлінь та відділів міськвиконкому оглядали соціальну інфраструктуру сіл і селищ, спілкувалися з керівниками бюджетних установ. Заключна така зустріч відбулася у місті Родинське.

Староста Катерина Андрійченко перед початком роботи зазначила, що на зустріч зібралися представники установ освіти, культури та охорони здоров’я, всі налаштовані на конструктивну і плідну роботу.

У місті Родинське працюють три школи (наразі у одній з них триває реконструкція), чотири дитячих садки, будинок дитячої творчості, музична школа, дві бібліотеки-філії, міська лікарня.

Керівники докладно розповіли про роботу закладів, відразу ж акцентуючи увагу представників Покровської міської ради на проблемних питаннях.

Найбільші турботи освітян нині пов’язані з реконструкцією загальноосвітньої школи № 8: потрібно було ущільнитися, організувати навчання у сусідній школі та дитсадках, не вирішеним поки що залишається питання підвозу школярів із віддалених районів міста. Звичайно, після ремонту у Родинському з’явиться надсучасний навчальний заклад, де дітям буде зручно і комфортно, тому педагоги, батьки та учні з розумінням ставляться до тимчасових незручностей. Фінансується реконструкція ЗОШ №8 за рахунок коштів наданих в рамках спільної програми Європейського інвестиційного банку та Уряду України «Надзвичайно кредитна програма для відновлення України».

Представники дошкільних навчальних закладів найчастіше говорили про необхідність ремонту, особливо у харчоблоках, а також благоустрій прилеглих територій, де знаходяться дитячі майданчики.

Керівники закладів культури на відсутність ремонту не нарікали, адже не так давно будівлі були оновлені та мають доволі сучасний вигляд. У цих установах добре організоване дозвілля мешканців, діють гуртки та клуби за інтересами, на базі музичної школи працює молодіжний центр. Звичайно, карантинні обмеження вносять свої корективи, але колективи закладів пристосовуються до нових умов і намагаються не збавляти темпів.

Говорили на зустрічі і про діяльність Родинської міської лікарні. Заклад співпрацює з національною службою здоров’я України та вийшов на самооплатність. Це дозволило розширити спектр медичних послуг та подбати про якість обслуговування пацієнтів.

“Приємно вразила доповідь очільниці міської лікарні, ми бачимо, що заклад успішно працює і є розуміння, як далі розвиватися, - зазначає секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. – В цілому ж, сьогодні ми оглянули всі установи соціальної сфери, подивилися на власні очі, в якому вони стані, де потрібні ремонти, поліпшення матеріальної та методичної бази. Вже маємо першочергові завдання, над якими треба працювати в рамках створення стратегії розвитку громади, звичайно враховуючи і побажання мешканців Родинського”.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію