• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відкриють Центр допомоги жертвам домашнього насильства

eye

1306

26.01.2021 14:06

RSS

img

У рамках реалізації програми ООН з відновлення і розбудови миру «Міста, вільні від домашнього насильства» міська рада прийняла рішення про участь у проєкті для створення у Покровську центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Розміститься він в одному з багатоповерхових будинків у мікрорайоні «Південний», де вже два місяці тривають ремонтні роботи.

Протягом останніх років спеціалісти Покровської міської ради проводять роботу щодо вирішення цієї соціальної проблеми: у місті працюють три кваліфікованих експерти з питань розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству.

За словами керівниці Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Покровської міськради Тетяни Лисенко, лише протягом минулого року отримано 113 звернень про скоєння домашнього насильства. Постраждалими стають місцеві жителі різних вікових категорій – від молодих жінок з дітьми до людей похилого віку.

«Щорічно в Україні від домашнього насильства гине 600 жінок, - розповідає Тетяна Лисенко. - До поліції звертаються лише 10-15% постраждалих, адже зазвичай не мають куди піти, особливо, якщо є діти. Тож питання захисту жінок від домашнього насильства стоїть дуже гостро. На території Донецької області центри денного перебування відсутні. Найближчий притулок для осіб постраждалих від домашнього насильства знаходиться у Слов’янську, а це 100 кілометрів від м. Покровськ».

Планується, що у Центрі допомоги жертвам домашнього насилля працюватиме чотири фахівці із соціальної роботи та один психолог. Перебувати у закладі постраждалі зможуть до 10 днів. За цей термін буде надана комплексна соціально-психологічна та первинна правова допомога.

Вартість проекту складає 1,33 мільйона гривень. Ремонтні роботи та оснащення центру меблями відбуватимуться за кошти донорів. Покровська міська рада оплачуватиме роботу спеціалістів та подальше утримування приміщень.

Відкриття Центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі заплановане на середину лютого. До закінчення ремонтних робіт постраждалі можуть звертатися у Центр соціальних служб у справах дітей, сім’ї та молоді за адресою: м. Покровськ, вул. Поштова, 22, каб. 5 або за телефоном: (0623)521908.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію