• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Учням Покровських шкіл допомагають визначитися з майбутньою професією

eye

784

25.01.2021 17:17

RSS

img

Профорієнтація – важливий напрямок роботи з учнями старших класів, яку активно проводять у Покровську в рамках співпраці з провідним вуглевидобувним підприємством регіону. Нещодавно були підбиті підсумки проєкту «Гранти для шкіл», ініційованого компанією «Донецьксталь». Серед переможців – школи, в яких більшість випускників обрали гірничі спеціальності у вищих та середньо-спеціальних профільних навчальних закладах.

Ще у 2019 році загальноосвітні школи Покровська долучились до профорієнтаційної програми від компанії «Донецьксталь». Учні 9-11 класів мали нагоду відвідати екскурсії на шахтоуправлінні «Покровське» та ознайомитися з роботою гірників. За результатами таких зустрічей близько 100 учнів покровських шкіл під час вступу до вищих навчальних закладів обрали гірничі спеціальності. Серед них – випускники НВК №1, ЗОШ №9 та ЗОШ №33.

За підсумками профорієнтаційної роботи ці три школи стали переможцями конкурсу грантів та нагороджені грошовими сертифікатами на 20, 30 та 50 тисяч гривень на поліпшення матеріально-технічної бази.

«Цей проєкт є дуже важливим для нашого регіону, - зазначила заступниця Покровського міського голови Світлана Макарова. - Адже саме тут набуває великого значення професійне орієнтування учнів щодо їх подальшого працевлаштування, професійної та соціальної реалізації».

За словами Світлани Макарової усі школи міста активно впроваджують різні напрямки профорієнтації дітей. Серед них медична справа, журналістика та IT-технології. Не втрачають актуальності й шахтарські спеціальності.   

«Цього року близько 250 випускників відвідали наше підприємство, - розповідає начальниця відділу з соціальних питань ПАТ «ШУ «Покровське», депутат Покровської міської ради від партії «Порядок» Тетяна Альохіна. - Ми активно співпрацюємо з навчальними закладами Покровська з питань профорієнтаційної роботи та прагнемо, щоб наші випускники отримували освіту і залишались працювати у рідному місті. Ми маємо забезпечити молодь робочими місцями, щоб вони не шукали кращої долі за кордоном, а змогли реалізувати свій потенціал на Батьківщині».

Як зазначили у Покровській міській раді, співпраця з компанією «Донецьксталь» у такому важливому напрямку як профорієнтація школярів не лише буде продовжуватися, а й розширить свої горизонти в рамках створення Покровської територіальної громади.

«Учні сільських та селищних шкіл також будуть залучені до профорієнтаційної роботи, - повідомила директорка ЗОШ №33 Неля Ніколаєва. – Це важливий напрямок, який допоможе нашим школярам визначитися з майбутньою професією».

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Вшановуючи пам’ять: біля місць поховання Захисників України замайоріли нові прапори

У Покровській громаді працівники КП «Ритуальна служба» провели заміну прапорів на флагштоках біля могил загиблих Героїв.

eye

25

Громада 1

07 травня 2024 19:30

Медичне обладнання та меблі: від благодійників до Покровського ЦПМСД надійшов вантаж гуманітарної допомоги 

Від філії асоціації «Ерцте дер Вельт» в Україні лікарями первинної ланки медицини отримано різноманітне обладнання, меблі, медичні вироби та лікарські засоби. 

eye

52

Новини громад

07 травня 2024 17:18

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

35

Новини громад

07 травня 2024 15:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію