• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Учням Покровських шкіл допомагають визначитися з майбутньою професією

eye

811

25.01.2021 17:17

RSS

img

Профорієнтація – важливий напрямок роботи з учнями старших класів, яку активно проводять у Покровську в рамках співпраці з провідним вуглевидобувним підприємством регіону. Нещодавно були підбиті підсумки проєкту «Гранти для шкіл», ініційованого компанією «Донецьксталь». Серед переможців – школи, в яких більшість випускників обрали гірничі спеціальності у вищих та середньо-спеціальних профільних навчальних закладах.

Ще у 2019 році загальноосвітні школи Покровська долучились до профорієнтаційної програми від компанії «Донецьксталь». Учні 9-11 класів мали нагоду відвідати екскурсії на шахтоуправлінні «Покровське» та ознайомитися з роботою гірників. За результатами таких зустрічей близько 100 учнів покровських шкіл під час вступу до вищих навчальних закладів обрали гірничі спеціальності. Серед них – випускники НВК №1, ЗОШ №9 та ЗОШ №33.

За підсумками профорієнтаційної роботи ці три школи стали переможцями конкурсу грантів та нагороджені грошовими сертифікатами на 20, 30 та 50 тисяч гривень на поліпшення матеріально-технічної бази.

«Цей проєкт є дуже важливим для нашого регіону, - зазначила заступниця Покровського міського голови Світлана Макарова. - Адже саме тут набуває великого значення професійне орієнтування учнів щодо їх подальшого працевлаштування, професійної та соціальної реалізації».

За словами Світлани Макарової усі школи міста активно впроваджують різні напрямки профорієнтації дітей. Серед них медична справа, журналістика та IT-технології. Не втрачають актуальності й шахтарські спеціальності.   

«Цього року близько 250 випускників відвідали наше підприємство, - розповідає начальниця відділу з соціальних питань ПАТ «ШУ «Покровське», депутат Покровської міської ради від партії «Порядок» Тетяна Альохіна. - Ми активно співпрацюємо з навчальними закладами Покровська з питань профорієнтаційної роботи та прагнемо, щоб наші випускники отримували освіту і залишались працювати у рідному місті. Ми маємо забезпечити молодь робочими місцями, щоб вони не шукали кращої долі за кордоном, а змогли реалізувати свій потенціал на Батьківщині».

Як зазначили у Покровській міській раді, співпраця з компанією «Донецьксталь» у такому важливому напрямку як профорієнтація школярів не лише буде продовжуватися, а й розширить свої горизонти в рамках створення Покровської територіальної громади.

«Учні сільських та селищних шкіл також будуть залучені до профорієнтаційної роботи, - повідомила директорка ЗОШ №33 Неля Ніколаєва. – Це важливий напрямок, який допоможе нашим школярам визначитися з майбутньою професією».

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію