• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської влади продовжують вивчення питань розвитку сільських територій

eye

1127

15.01.2021 21:14

Новини громад

img

 

Для більш чіткого розуміння проблем, які виникають у мешканців сільських територій та ефективного планування стратегії розвитку Покровської громади, вже протягом тижня представники Покровської міської ради проводять виїзні зустрічі з жителями сіл. Сьогодні вивчали питання розвитку колишньої Лисівської сільської ради, до складу якої входять десять населених пунктів.

 

Як і в інших селах, де вже встигли побувати представники Покровської влади, почалась зустріч із знайомства з керівниками сільських установ та переліком місцевої інфраструктури.

«Під час перехідного періоду, під час якого ми маємо прийняти майно, провести інвентаризацію та устаткувати питання, які виникають під час цих процедур, налагодити безперервну роботу медичних, освітніх та культурних установ. Ми цілком відкриті та готові до взаємодії. Сподіваюсь, що наша з вами робота буде плідною», - звернулась з вітальним словом до присутніх секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Сьогодні на території великої Лисівки є три ФАПи, школа, дитячий садок та клуб. Діють дві крупні агрофірми, керівники яких мають соціально відповідальну активність та приймають активну участь у вирішенні сільських питань та благоустрою територій. Як і в інших селах, підтримувати інфраструктурні об’єкти стає все складніше – взимку виникають питання з опалюванням, очищення доріг. Більшість об’єктів потребують ремонту.

За словами старости Юлії Кабанець, проблемних питань чимало. Частина приміщень знаходиться в аварійному стані, потребує вирішення питання  підвозу школярів.

«Ми ніколи не сиділи склавши руки, чекаючи на чиюсь допомогу, - відзначила староста.  – Аби організувати дозвілля мешканцям Лисівки та створити гідні умови для наших діток, ми приймаємо участь у грантових конкурсах».

Зусиллями громадської організації «Джерело», яка діє вже більше 10 років, виграно 11 проектів, 4 з яких – міжнародні. За кошти грантодавців мешканці Лисівки зробили у клубі ремонт, проклали новий водовод та відкрили сучасну бібліотеку.

«Ми взяли участь у конкурсі соціальних проектів від компанії «Донецьксталь» та виграли 200 тисяч гривень на реалізацію нашої ідеї – створити на базі клубу сучасний молодіжний простір, - розказала голова ГО «Джерело» Людмила Мартиненко . В приміщенні старої бібліотеки ми повністю замінили  підлогу, стелю, систему освітлення. Встановили телевізор та придбали сучасні ноутбуки, створили дитячу зону».  

Як стверджують у Лисівці, це приклад того, що прагнучи змінити свою громаду, створити комфорт та затишок потрібні не лише фінансові ресурси, а й бажання розвивати та примножувати.

 

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію