• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Патронатні сім'ї: чому це так важливо

eye

634

14.12.2020 16:59

Новини

img

В Україні впроваджена нова форма сімейного виховання якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

В 2020 році розпочато другий етап реалізації реформи деінституціалізації,  який передбачає практичні кроки щодо розвитку послуг для дітей та сімей в  громадах, що потребує всебічної поінформованості та підтримки суспільства.  Однією з актуальних послуг є патронат над дитиною. 

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, яка передбачає  тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію в сім’ї патронатного вихователя  дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та одночасне надання  спеціалістами інтенсивних підтримуючих послуг її батькам для вирішення  проблем, що призвели до розлучення з дитиною. Послуга патронату до 31 грудня  2026 року фінансується за рахунок державного бюджету. 

На жаль, попри всю важливість та доцільність, на сьогодні ця послуга  розвивається досить повільними темпами, зокрема, і через низьку  поінформованість суспільства про її переваги. 

Враховуючи зазначене, перед нами стоїть завдання – пояснити суспільству  важливість патронату над дитиною, донести його ключові переваги та сприяти  розвитку цієї послуги.  

У зв’язку з цим Міністерством соціальної політики у співпраці з проєктом  „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), який реалізується Alinea International за підтримки Уряду Канади, та Міжнародною благодійною  організацією „Партнерство „Кожній дитині” у жовтні – листопаді 2020 року  заплановано проведення інформаційної кампанії про розвиток сімей патронатних  вихователів.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

10

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

101

Новини громад

08 травня 2024 13:00

У старостинських округах Покровської громади вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

До Дня пам'яті та перемоги над нацизмом сьогодні на всій території Покровської громади відбулися урочистості, присвячені вшануванню загиблих у Другій світовій війні.

eye

34

Новини громад

08 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію