• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перевірте самостійно свій страховий стаж

eye

1556

22.09.2020 13:57

RSS

img

Перевірте самостійно свій страховий стаж

На Вебпорталі Пенсійного фонду України

Пенсійний фонд України надає можливість кожному дистанційно через Вебпортал Пенсійного фонду України перевірити чи своєчасно і чи в повному обсязі роботодавець сплачує за нього внески (з моменту впровадження персоніфікованого обліку, тобто з 2000 року), адже період сплати цих внесків і їх  розмір безпосередньо впливають на величину майбутньої пенсії.

Страховий стаж - це період, протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Для реєстрації у якості користувача Вебпорталу (portal.pfu.gov.ua)  необхідно звернутись до органу Пенсійного фонду України для отримання реєстраційного коду або увійти за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП) або банківської карти (GOV ID).

Через несплату єдиного соціального внеску працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії, адже пенсія призначається з офіційно нарахованої суми заробітної плати за умови сплати роботодавцем внесків. Якщо роботодавець не сплачує внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників (причиною може бути і виплата заробітної плати «в конвертах» і  нарощування заборгованості зі сплати єдиного внеску ), то періоди, за які не сплачені внески, не будуть зараховані при обчисленні страхового стажу найманого працівника, а заробіток не буде враховано для розрахунку розміру пенсії.

Також на Вебпорталі для користувачів, які увійшли за допомогою ЕЦП та GOV ID запроваджено сервіс надання електронних документів з QR-кодом: довідки про доходи пенсіонера для призначення субсидій, довідки про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії), індивідуальні відомості про застраховану особу, витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

  Вебпортал надає можливість заощадити особистий час, оскільки в такий спосіб можна отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

11

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

59

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію