• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Європейський тиждень мобільності

eye

1423

17.09.2020 15:45

RSS

img

Коли говорять про сталу мобільність або про екологічну модернізацію транспортної інфраструктури міст майже одразу дискусія зводиться до обговорення використання велосипеду в якості транспортного засобу для пересування містом. Насправді, тема мобільності значно глибша, аніж просто пересадити власників авто на велосипеди. І метою Тижня мобільності, є не звичайна дія, яка полягає у зміні транспортного засобу, а створення самої системи взаємозаміщення цих засобів, можливості комбінувати і таке інше. Адже велосипед — це сучасний тренд транспортно-урбаністичних рухів у Європі.

Що заважає користуватися велосипедом у місті Покровську?

В Покровську це  дослідження проводилося під час акції «Велосипедом на роботу», яка проводилася в червні 2020 року відділом транспорту міської ради спільно з ГО «ВелоТак». Так, 65% тих, хто має велосипед, готові використовувати його, як транспорт для пересування містом. Однак більше половини не робить цього. Серед чинників, які заважають, було названо:

  • Відсутність велодоріжок/велосмуг — 57% опитаних,
  • Острах їздити дорогами — 34,2%,
  • Незручність користування (малося на увазі — стан доріг, неможливість залишити велосипед при відвідуванні установ, магазинів тощо, відсутність умов на робочому місці — парковка, душ тощо) —8,8%.

Взагалі, небезпечною їзду на велосипеді по дорогам вважають 24,2%, а радше небезпечною, аніж безпечною — 44,8%.

Немає сумніву, що приблизно такі самі або наближені результати дало б будь-яке місто в Україні. Отже, що маємо? Для людей одним з основних чинників є наявність вело-транспортної інфраструктури. Відповідна розмітка на дорозі, або навіть і відокремлені велодоріжки, паркувальні стійки у місцях відвідування, відповідні умови на робочому місці тощо.

На безпеку пересування велосипедиста впливає безліч факторів: стан дорожнього покриття, освітлення, інтенсивність та швидкість руху автомобілів, режим руху громадського транспорту, наявність та принцип організації паркувальних місць (для авто), навіть орієнтація прорізів на зливових решітках. А чи не створює усе це небезпек і звичайному міському мешканцю?

Тобто, створюючи безпечні умови для велосипедистів, автоматично створюються безпечні умови на дорозі загалом. Останнім часом навіть сформувалася така формула — наявність велосипедної інфраструктури є ознакою європейськості українського міста.

І хоча ми, покровчани, ще на початку цього шляху. Шляху до створення якісної велоінфраструктури, але все ж таки, на час Тижню мобільності очікуємо, що усе більше громадян користуватимуться велосипедом або громадським транспортом в альтернативу власному автомобілю.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

30

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію