• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Всесвітній день без автомобілів – чому важливо залишити авто в гаражі

eye

2431

22.09.2020 08:05

RSS

img

       22 вересня у всьому світі проходить День без автомобіля. Основна його мета – привернення уваги громадськості до проблеми негативного впливу, який автомобілі роблять на екологію та довкілля. Відділ транспорту Покровської міської ради розповідає, чому потрібно долучитися до акції та чим добратися до роботи.

   Уперше цю акцію провели в Парижі в 1998 році, і відтоді вона набула великої кількості шанувальників по всьому світу. Зазначимо, що в перші два роки існування руху, його підтримали лише Ісландія, Великобританія та Франція. А от уже у 2000 році подібні акції почали проводитися по всьому світу.

      Ні для кого не буде секретом той факт, що автомобілі негативно впливають на повітря.

    Зазначимо, що при спалюванні палива виділяється газ. Він, у свою чергу, містить кілька сотень речовин, які й отруюють наше повітря. Найгірше те, що ці викиди залишаються в нижніх шарах атмосфери, а це означає, що ми цим усім щодня дихаємо.

Як добратися на роботу, якщо ви плануєте долучитися до акції?

Піша прогулянка

    Це мабуть, один із найкорисніших способів добирання до роботи й не лише. Одразу ж рекомендуємо складати маршрут так, щоб він проходив через парк або іншу мальовничу місцевість. Також бажано вийти з дому заздалегідь, щоб не запізнитися на роботу. Не забудьте взяти з собою навушники та смартфон. По-перше, ви зможете послухати  улюблену музику. По-друге, зробити кілька яскравих фото для своїх сторінок в соціальних мережах

Велосипед

       Якщо біля вашого офісу передбачена велостоянка – беріть свого «залізного коня» та вирушайте на роботу. До слова, такий метод добирання замінить вам фізичні навантаження, на які у вас завжди бракує часу. Також велосипед дозволить швидше добратися до роботи.

Громадський транспорт

Якщо ваше місце роботи/ навчання/ зустрічі розташоване достатньо далеко від дому – не полінуйтеся проїхатися громадським транспортом.

У цьому способі  добирання до роботи є низка переваг:

  • ви не відповідаєте за ситуацію на дорозі;
  • вам не потрібно думати, де припаркуватися;
  • ви зекономите гроші.

Утім найкращою перевагою, на нашу думку, є можливість читати книжки, якщо у вас, зазвичай, на це немає часу. Завантажте на смартфон/читалку кілька книг і насолоджуйтесь ними під час руху. Це дозволить пізнати «дзен» під час руху в не завжди комфортному громадському транспорті.

Смарт-транспорт

Гіроборд, гіроскутер, електросамокат або електроскутер – усе це забавки, які сподобаються тим, хто завжди тримає руку на пульсі гаджетів та усіляких технологічних новинок. Такі пристрої не лише дозволять з комфортом добиратися до роботи, а й виглядати не менш круто, ніж власники «блях».

Покровська міська рада Донецької області закликає всіх автомобілістів та небайдужих громадян міста відмовитись 22 вересня від використання автомобіля, долучитись таким чином до акції “День без авто”

Сподіваємося, що саме для того, щоб звернути увагу на проблему та не дати здійснитися песимістичним прогнозам вчених, в ім’я турботи про навколишнє середовище і здоров’я, багато людей пересядуть на громадський транспорт, велосипеди чи стануть пішоходами. Хоч би раз на рік.

Інформація підготовлена відділом транспорту Покровської міської ради

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

37

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

15

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

28

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію