• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровську - 145 років! Як пройшло святкування Дня міста та Дня шахтаря.

eye

1204

31.08.2020 16:07

RSS

img

Вчора Покровськ відмітив своє 145-річчя. В парку “Ювілейний” пройшло яскраве святкування дня міста та Дня шахтаря.

Казково прибраний до свята парк зустрічав жителів та гостей Покровська різними локаціями, де проводилися конкурси та активності для будь-якого віку та на будь-який смак. 

Місто - це його люди. Люди, які своєю працею, своїми талантами роблять місто таким сучасним, комфортним,  квітучим. За кожною перемогою Покровська стоять працьовиті мешканці, які в усі часи творили і примножували його славу і добробут. Тож на святкуванні привітали всіх Покровчан, які за цей рік досягли особливих успіхів в своїй справі і присвятили свої перемоги рідному місту. Особлива увага та привітання лунали на адресу працівників вугільної промисловості України. Адже майже кожна родина міста має відношення до професійного свята гірників, яке відмічалося вчора.

 В рамках святкування Дня міста звання «Почесний громадянин міста Покровськ» отримали:

1. Вострецов Микола Олександрович - ветеран праці, людина, яка все своє життя присвятила розбудові міста Покровська -: Заслужений шахтар України, кавалер І – ІІІ ступеня відзнаки «Шахтарської слави», кавалер І – ІІІ ступеня відзнаки «Шахтарська доблесть», кавалер ордена Різдва Христового І ступеня, кавалер ордена «Нестора Літописця» ІІІ ступеня, нагороджений почесним знаком Міністерства оборони  «Доблесть і Честь».

 

2. Кисельов Леонід Архипович - людина, яка понад 35 років здійснює вагомий внесок у реалізацію архітектурних проектів міста Покровська -: серед його проектів:

  • вхід до парку культури і відпочинку «Ювілейний» та ротонда у ньому, 1984;

  • архітектурний проект екстер’єру кафе «Старе місто», 1994;

  •  меморіал загиблих воїнів (об’єкт став переможцем Донецького обласного

конкурсу 1996р., як кращий об’єкт архітектури, побудований у Донецькій

області у 1995 р.);

  • архітектурна концепція комплексу храму святого Володимира із школою православного виховання , 1999;

  • архітектурна концепція реконструкції Палацу Культури, 2002 .

Також Леонід Архипович був ініціатором та розробником концепції нового генплану міста Красноармійська у 2002 році.

 

3. Климова Наталія Василівна - людина, яка більше 25 років на громадських засадах здійснює розвиток скаутського руху у місті Покровську. – саме вона започаткувала перший Скаутський загін, завдяки якому  Покровськ став своєрідним центром Скаутського Руху у Східному регіоні. Авторка освітньої програми для молодших скаутів «Поклик степу», яка реалізується на Донеччині 23 роки і популяризує історію розвитку нашого міста та краю в цілому. Має нагороди від адміністрації  Президентів України, Вищу нагороду Всесвітнього Скаутського Руху-Орден Байден Пауелла.

Також за ініціативи Покровської міської ради, за особливі заслуги перед територіальною громадою міста, за популяризацію Покровська в Україні та з нагоди святкування Дня міста відзнакою «За заслуги перед містом» було нагороджено 16 жителів Покровська.

Отримали жителі Покровська нагороди також від Верховної Ради України та цінні подарунки від народного депутата України Руслана Требушкіна.

Спеціально до свята був підготовлений фільм “Покровськ. Було, стало, буде”, в якому показали, як змінилося місто за останні п’ять років. Наразі Покровськ знаходится у найактивнішій стадії розвитку: відновлюється та ремонтується житловий фонд, доводяться до ладу зелені зони та місця відпочинку, укладаються договори з міжнародними організаціями. І у Покровська велике та світле майбутнє.

До 145-річного ювілею Покровська було виготовлено найбільший символ єдності покровчан - герб рідного міста із 10 000 різнокольорових кришечок від пластикових пляшок. Ця оригінальна, екологічна мозаїка об’єднала всіх жителів. А вчора в урочистій атмосфері було встановлено та офіційно затверджено рекорд представником Національного Реєстру Рекордів України.

Протягом вечора присутніх радували своїми талантами колективи та виконавці міста, а закінчилася урочиста частина святкування салютом.


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

10

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

25

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

31

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію