• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Покровську пройшли урочисті заходи до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

eye

3005

24.08.2020 20:42

RSS

img

23 серпня жовто-синій стяг замайорів над могилою нашого земляка Андрія Чирви.

Два роки тому, 23 серпня 2018 року, в бою з російськими окупантами біля с.Жолобок Новоайдарського району Луганської області загинули четверо бійців батальйону "АЙДАР", серед яких був і старший солдат Андрій Чирва. На момент загибелі йому було 45 років.

На центральному кладовищі на могили героя відбувся пам’ятний мітинг, в якому взяли участь дружина та матір загиблого, ветерани АТО, представники Покровсько-Ясинуватського об'єднаного міського військового комісаріату, члени громадської ради та представники Покровської міської ради. Захід розпочався з підняття Державного Прапору України. Після цього учасники мітингу виступили з промовами.

“Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять нашого земляка, Героя, який віддав життя за рідну землю, нашу свободу, - сказала заступниця міського голови Вікторія Ларіна, - Вже два роки минуло від дня його загибелі, але миру на Україні ще немає. І наш обов’язок зробити все можливе, щоб жертва Андрія Чирви та сотень інших героїв не була марною. Щоб прапор України гордо майорів над вільною, мирною незалежною Державою.

Вічна пам’ять Героям!”

Після промов на могилу Андрія Чирви присутні поклали квіти.

Сьогодні на центральній площі Покровська зібралися представники українського суспільства, щоб відзначити одне з найголовніших державних свят України. Біля пам’ятника Великому Кобзареві, який оспівував у своїх віршах вільне майбутнє українського народу, пройшов урочистий мітинг. На заході були присутні представники Покровської міської ради, громадської ради, молодіжної ради, освітяни, військові та активна громадськість міста. До мітингу долучився також народний депутат України Руслан Требушкін.

Від Покровської міської ради отримали подяки активні мешканці міста, які своєю громадською позицією сприяють розвитку українського суспільства та працюють заради розвитку та процвітання незалежної України.

Після урочистостей до пам’ятника Тарасові Шевченку присутні поклали квіти.

Історія України - це історія боротьби за державу. яка не завершилася навіть після проголошення незалежності.

Останніми роками українці святкують річницю незалежності не гучними-розважальними, а героїко-патріотичними заходами. День Незалежності України - це день, коли ми згадуємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність нашої держави.

Представники Покровської міської ради разом з представниками Покровсько-Ясинуватського об'єднаного міського військового комісаріату вшанували пам’ять та поклали квіти на могили воїнів АТО, що віддали своє життя захищаючи український суверенітет.

 

Боротьба за незалежність не закінчилася. Ми згадуємо українських героїв, які загинули заради України.

Вічна пам'ять!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

11

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

14

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

23

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію