• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Оформлення пенсії онлайн за допомогою сервіса порталу "Автопенсія"

eye

2835

18.08.2020 11:23

RSS

img

Покровське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області повідомляє, що з 1 липня 2020 року запрацював новий сервіс Пенсійного фонду з автоматичного призначення пенсій. Тепер пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку за допомогою нової сервісної послуги – «автоматичне призначення пенсії» за допомогою ресурсу сайту ПФУ portal.pfu.gov.ua. Основою призначення пенсії за допомогою вебпорталу є використання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та документів, на підставі яких призначається пенсія.

Для цього потрібно увійти на сайт, за допомогою вкладки «увійти за ЕЦП», подати необхідні документи для призначення пенсії, прикріпивши їх до своєї заяви, заповнити її онлайн (вкладка «Щодо пенсійного забезпечення» - «Анкета – заява на автопризначення пенсії») та, підписавши її за допомогою КЕПу, направити до органів Пенсійного фонду. При цьому зовсім не потрібно додатково звертатися до органів Пенсійного фонду. За допомогою смс – повідомлення пенсіонеру буде повідомлено, з якого часу він отримувати пенсію, у якій спосіб (на картку або пошту) та розмір пенсії, на який він має право.

Даний сервіс дає можливість подбати про свою пенсію заздалегідь. Якщо потенційний майбутній пенсіонер бажає звернутися за призначенням пенсії в автоматичному режимі, йому необхідно підготувати пакет документів (скановані кольорові копії), які є стандартно необхідними: паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру, якщо ID – картка, то витяги про місце реєстрації, трудова книжка та документи, які підтверджують чи наявний трудовий стаж, диплом, військовий квиток, для жінок – свідоцтво про шлюб, (у разі зміни прізвища), свідоцтва про народження дітей та інші довідки у разі необхідності.

Сканувати можна або окремо кожну сторінку документів і зберегти їх у форматі JPG, або відразу всі сторінки документів і сформувати один файл у форматі PDF. Після коректного відправлення до ПФУ користувачу надається повідомлення «Запис збережено  та відправлено на розгляд до ПФУ». Результат обробки звернення можна переглянути в пункті особистого кабінету «Мої звернення».

Вебпортал Пенсійного фонду України постійно оновлюється та розширює перелік послуг, які надаються в електронному вигляді, що робить систему призначення пенсії більш відкритою та доступною для кола осіб, сучасних та активних, які саме зараз набувають пенсійного віку або право на призначення пенсії.

Довідково: станом на 01 серпня 2020 року, заяви через сервіс «автопенсія» подали вже 80 жителів Мирнограду, Покровська та району. На підставі поданих заяв, Покровським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України пенсії за віком в автоматичному режимі призначено 50 особам.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Визначення потреб мешканців громади: старост зібрали на чергову нараду

Під головуванням начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач відбулась робоча нарада зі старостами Покровської громади.

eye

0

Громада 1

29 березня 2024 11:37

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

31

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

68

Громада 1

28 березня 2024 17:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію