• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

#безпечнеЛіто разом із рятувальниками Донеччини. Що робити під час пожежі у приміщенні?

eye

878

14.07.2020 11:42

RSS

img

Пожежа - це лихо, під час якого вогонь виходить з-під контролю. Найчастіше пожежі виникають з причини людської недбалості. Велику небезпеку становлять вогнища, що розпалюють діти поблизу будівель та будівельних майданчиків. Захопившись грою, діти забувають загасити вогнище, і тоді вітер роздуває іскри на великі відстані.

Всім потрібно пам'ятати, що не дозволено розпалювати вогнища або спалювати сміття в невстановлених для цього місцях. Інколи діти граються на горищах або в підвалах житлових будинків, розводять вогнища, запалюють свічки, користуються сірниками, що може стати причиною пожежі. Вкрай небезпечні ігри з легкозаймистими речовинами, такими як бензин, ацетон, лак, іншими горючими матеріалами. Подібне загрожує вибухами, а отже, тяжкими травмами. Але горять не тільки тверді матеріали та речовини, а й горючі гази, пил (пил торфу, сірки, сухого молока, кави, чаю, борошна, вугілля, сіна, гороху та ін.) і рідини (оцтова кислота, метиловий та етиловий спирт, мазут, гліцерин, ламповий газ, дизельне паливо тощо).

Та що ж робити, щоб не сталося лиха або як поводитися під час пожежі? Головне управління ДСНС України у Донецькій області веде рубрику #безпечнеЛіто разом з рятувальниками Донеччини. Перевірте свої знання з правил пожежної безпеки та обов’язково навчіть їх дітей!

Пройти тест "Порядок дій у разі виникнення пожежі у приміщенні">>>

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію