• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ фінансово підтримує місцеві ОСББ-учасників Програми «Енергодім»

eye

1295

07.07.2020 14:10

RSS

img

Міська рада Покровська затвердила нову редакцію Програми підтримки ОСББ, що планують термомодернізацію своїх будинків.

Програма допоможе зменшити фінансове навантаження для ОСББ та підвищити рівень енергоефективності багатоповерхівок.

Місцева Програма підтримки передбачає відшкодування повних відсоткових ставок за залученими у фінансових установах кредитами на заходи з підвищення енергоефективності, що надані ОСББ, які є учасниками Програми «Енергодім». Для того, щоб отримати компенсацію, об’єднання співвласників повинно надати пакет документів до міської ради згідно переліку, наведеному у Додатку 6 Програми.

Фонд енергоефективності підписав Меморандум про співпрацю з Покровською міською радою, щоб і надалі сприяти розвитку практик з енергомодернізації будинків в Покровській громаді.

Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності додає, що партнерство міста та Фонду не тільки збільшує кількість оновлених та енергоефективних багатоповерхівок, але й допомагає співвласникам будинків економити власні кошти — платити менше за комунальні послуги та жити в комфортних умовах.

«Програма «Енергодім» допомагає ОСББ здійснювати заходи з енергоефективності у власних будинках і зменшувати енергоспоживання, як і плату за тепло в квартирах. Фонд готовий відшкодовувати до 70% витрат, які об'єднання співвласників витратять на проекти з енергоефективності» — додає директорка Фонду.

«Дуже важливо, що Покровська громада розпочинає співпрацювати з Фондом енергоефективності. У такий економічно нелегкий час ми повинні об’єднати зусилля задля підтримки ініціатив у сфері впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді. Разом ми зможемо поліпшити стан житлових будівель та зменшити кількість спожитих енергоресурсів і, що важливо, зменшити навантаження по витратам на комунальні послуги для мешканців нашої громади» — коментує Олексій Требушкін, виконуючий повноваження міського голови Покровська.

У Покровській громаді створено 187 ОСББ, завдяки існуючим міським програмам підтримки у співвласників будинків є можливість здійснювати капітальні ремонти, термомодернізовувати будинки зі встановленням сучасного енергозберігаючого обладнання, облаштовувати прибудинкову територію.

Актуальну інформацію про кількість та географію підписаних Меморандумів про співпрацю, а також деталі про оновлені місцеві Програми підтримки ОСББ-учасників Програми «Енергодім» відслідковуйте на карті.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

18

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію