• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ фінансово підтримує місцеві ОСББ-учасників Програми «Енергодім»

eye

1380

07.07.2020 14:10

RSS

img

Міська рада Покровська затвердила нову редакцію Програми підтримки ОСББ, що планують термомодернізацію своїх будинків.

Програма допоможе зменшити фінансове навантаження для ОСББ та підвищити рівень енергоефективності багатоповерхівок.

Місцева Програма підтримки передбачає відшкодування повних відсоткових ставок за залученими у фінансових установах кредитами на заходи з підвищення енергоефективності, що надані ОСББ, які є учасниками Програми «Енергодім». Для того, щоб отримати компенсацію, об’єднання співвласників повинно надати пакет документів до міської ради згідно переліку, наведеному у Додатку 6 Програми.

Фонд енергоефективності підписав Меморандум про співпрацю з Покровською міською радою, щоб і надалі сприяти розвитку практик з енергомодернізації будинків в Покровській громаді.

Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності додає, що партнерство міста та Фонду не тільки збільшує кількість оновлених та енергоефективних багатоповерхівок, але й допомагає співвласникам будинків економити власні кошти — платити менше за комунальні послуги та жити в комфортних умовах.

«Програма «Енергодім» допомагає ОСББ здійснювати заходи з енергоефективності у власних будинках і зменшувати енергоспоживання, як і плату за тепло в квартирах. Фонд готовий відшкодовувати до 70% витрат, які об'єднання співвласників витратять на проекти з енергоефективності» — додає директорка Фонду.

«Дуже важливо, що Покровська громада розпочинає співпрацювати з Фондом енергоефективності. У такий економічно нелегкий час ми повинні об’єднати зусилля задля підтримки ініціатив у сфері впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді. Разом ми зможемо поліпшити стан житлових будівель та зменшити кількість спожитих енергоресурсів і, що важливо, зменшити навантаження по витратам на комунальні послуги для мешканців нашої громади» — коментує Олексій Требушкін, виконуючий повноваження міського голови Покровська.

У Покровській громаді створено 187 ОСББ, завдяки існуючим міським програмам підтримки у співвласників будинків є можливість здійснювати капітальні ремонти, термомодернізовувати будинки зі встановленням сучасного енергозберігаючого обладнання, облаштовувати прибудинкову територію.

Актуальну інформацію про кількість та географію підписаних Меморандумів про співпрацю, а також деталі про оновлені місцеві Програми підтримки ОСББ-учасників Програми «Енергодім» відслідковуйте на карті.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію